BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların sermaye kuralları gevşeyecek----

Bankaların sermaye kuralları gevşeyecek

Bankaların sermaye kuralları gevşeyecek
13 Şubat 2014 - 08:00 www.finansgundem.com

Fed, daha küçük ölçekli yabancı bankaların sermaye kurallarını gevşetmeyi planlıyor

ABD Merkez Bankası Fed, ABD'deki operasyonlarını konsolide etmesi ve daha fazla sermaye bulundurmaları gereken yabancı bankaların sayısını düşürmeyi planlıyor.

Karara dair bilgisi olan 3 kaynağa göre, Fed'in ABD'de yerel holding şirketleri olması gereken şirketlerin varlık eşiğini 2012'de belirlediği 10 milyar dolardan 50 milyar dolara çıkararak, daha sıkı sermaye kurallarının 50 milyar doların üzerinde varlığı olan şirketlerde uygulanacağının sinyalini verdi. Bu değişiklik, kuralın ilk hâlinden etkilenmesi beklenen 24 şirketin yaklaşık 3'te 1'inin daha sıkı sermaye kuralları uygulamak zorunda olmayacağı anlamına geliyor. Yeni kuralların son hâlinin önümüzdeki hafta Fed tarafından onaylanması ve önümüzdeki yıl da uygulamaya konması bekleniyor.

Kaynaklardan biri, revize edilen holding şirketi sermaye zorunluluğu, idare merkez ABD'nin dışında olan 17 bankayı kapsadığını  söyledi. Avrupalı regülatörler ve bankalar tarafından eleştirilen sermaye standardı, Fed'in Avrupalı bankaların ABD'deki birimlerine 538 milyar dolar acil durum kredi vermek zorunda kaldığı 2008'deki gibi bir krizin tekrarlanmasını önlemek için tasarlandı.

Holding şirketi tedbirlerinin, ABD'deki regülatörler için kritik bir koruma sağladığını savunan Deloitte LLP'nin bankacılık ve hisse düzenleme uygulamaları yönetici direktörlerinden Deborah Bailey, "Diğer tarafta kurallar, çoğu yeni yapılannmalar oluşturan ve sermayelerini ABD'ye getiren yabancı bankaları zorlayacak" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)