BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların ödediği ceza hayra gidecek!----

Bankaların ödediği ceza hayra gidecek!

Bankaların ödediği ceza hayra gidecek!
25 Mart 2015 - 07:58 www.finansgundem.com

Libor faizinde manipülasyon yapan bankaların ödedikleri 662 milyon $'lık ceza gazilere ve hayır kurumlarına gidecek

İngiltere'den Robin Hood tarzı bir uygulama geldi. Türünün ilk ve tek örneği olan uygulamayla, uluslararası borç verme faizi Libor'u manipüle eden bankaların ödediği cezalar hayır kurumlarına gidecek. Sabah'ın haberine göre, son iki yıl içinde birbiri ardına patlayan Libor krizinde bankaların faizi yükselterek kredi alan her sade vatandaş ve şirketten haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Milyarlarca dolar ceza alan bankaların ödedikleri paranın 662 milyon doları gazilere ve hayır kurumlarına gidecek. Bu para aralarında Rabobank, Lloyds, RBS ve Barclays gibi dünya devlerinin cezalarından aktarılacak. Gazilerin rehabilitasyonları, tesisleri, şehit ailesi yakınlarının harcamaları için ayrılan para 294 milyon dolar. Paranın kalan 368 milyon dolarlık kısmı da şehit ve gazi çocuklarının bakımlarını yapan hayır kurumları ile oyun parkları ve bahçelerin yenilenmesine gidecek.

100 KURUMA BAĞIŞ

İngiltere maliyesinin dövizde de manipülasyon yapan bankaların cezalarını benzer bir şekilde hayır kurumlarına göndermesi bekleniyor. 100'den fazla kuruma gidecek olan paranın ağırlıklı bölümü şehit ve gazi ailelerine aktarıldı.

İNGİLTERE'NİN AB'DEN ÇIKIŞI 84 MİLYAR $'A MAL OLACAK

Seçimlere hazırlanan ve Avrupa Birliği'nden çıkış konusunda desteğin yükseldiği İngiltere için bir hesaplama yapıldı. Düşünce kuruluşu Open Europe, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ve sınırlarını açık tutmamasının ülkeye 2030'a kadar maliyetinin yıllık 84 milyar doları bulabileceğini belirtti. En kötü senaryoda GSYİH'de yüzde 2.2'lik bir düşüş öngörülüyor. İyi senaryoda ise yüzde 1.6 artış bekleniyor. Open Europe Direktörü Mats Persson "Eğer ekonominizi ve ticaretinizi dünyanın geri kalanıyla rekabet için açarken, istihdam kaynağınızı kısarsanız, rekabette çok zorlanırsınız" değerlendirmesinde bulundu.

ENFLASYONDA SIFIR ÇEKTİLER

İngiltere'de ocakta geçen yıla göre yüzde 0.3 yükselen enflasyon, şubatta sıfır oldu. Böylece enflasyon İngiltere'de kayıtların başladığı 1989'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Daha eski verilere bakıldığında ise enflasyon 1960 yılından bu yana en düşük seviyede.

CEZA KESİLEN KURUMLARDAN AKTARILACAK KAYNAK
UBS: 235 milyon $
Rabobank: 154 milyon $
Lloyds: 154 milyon $
RBS: 128 milyon $
Barclays: 87.5 milyon $
Icap: 20.6 milyon $
RP Martin: 1.4 milyon $

BAĞIŞ YAPILAN KURUMLAR:
Combat Stress
National Memorial Arboretum
Big White Wall
Help for Heroes
Houses for Heroes Scotland
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)