BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların manipülasyon davasında yeni perde----

Bankaların manipülasyon davasında yeni perde

Bankaların manipülasyon davasında yeni perde
14 Mayıs 2015 - 11:43 www.finansgundem.com

ABD'nin döviz manipülasyonu skandalında UBS ile olan anlaşmanın feshedip bankayı yargılama kararı alması uzun bir hukuki sürecin de kapısını açtı

Libor ve döviz skandalına karışan 5 büyük bankanın Amerika'da yargı sürecine girmesi beklenirken uzun bir politik savaşın yaşanabilir.

ABD'nin  döviz manipülasyonu skandalında İsviçreli UBS ile olan anlaşmasını feshedip bankayı yargılama kararı alması uzun bir hukuki sürecin de kapısını açtı. Eğer UBS suçlu bulunursa ABD faaliyetleri için tekrar incelemeye alınacak. Bu tehlike Citigroup, JPMorgan, RBS ve Barclays gibi dev bankalar içinde ufukta gözüküyor

ABD Adalet Bakanlığı'nın İsviçreli banka UBS ile 2012'de yaptığı soruşturma yapılmamasını içeren anlaşmayı feshetmeye ve bankayı yargılamaya hazırlanıyor.  ABD Adalet Bakanlığı'nın libor ve döviz manipülasyonu soruşturmasında UBS'i suçlu bulması durumunda bankanın ABD'de tüm birimleriyle faaliyetine devam etmesi için yeniden izin sürecini başlatması gerekecek.

UBS, ABD hükümeti ile 2012'de uzlaşma anlaşması imzalamış, bu anlaşmadan sonra Amerika'da faaliyetine devam etmek için gerekli izinleri almak için yıllar süren bir başvuru süreci yaşamıştı.

Hukukçular UBS'in suçlu bulunması durumunda bu sürecin yeniden yaşanacağını ve tazminat davalarının açılmasını beklerken, yargılamaların Citigroup, JPMorgan, RBS ve Barclays için de yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan soruşturmalar İngiltere Merkez Bankası'nı da hedef tahtasına oturttu. Soruşturmayı geliştiren Amerikalı savcılar İngiltere Merkez Bankası'ndan bazı yetkililerinin manipülasyondan haberdar olduğu bilgisine ulaştı. Bu durum İngiltere Merkez Bankası'nın soruşturmalarla ilgili Amerikalı savcılara verdiği raporların isabetinin de sorgulanmasına yol açtı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)