BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların Bitcoin'e ilgisi giderek artıyor----

Bankaların Bitcoin'e ilgisi giderek artıyor

Bankaların Bitcoin'e ilgisi giderek artıyor
17 Şubat 2021 - 20:06 www.finansgundem.com

Küresel bankacılık kuruluşları, sürekli rekor tazeleyen Bitcoin'e (BTC) giderek daha çok ilgi gösteriyor

Dev kripto şirketi Elliptic'in kurucu ortaklarından Tom Robinson, The Telegraph'a çarşamba günü yaptığı açıklamada şirketinin küresel bankalardan gelen Bitcoin ile ilişkili soruşturmalarda büyük bir artış gördüğünü belirtti.

Cointelegraph'ta yer alan habere göre Elliptic yöneticisi, ABD merkezli bankacılık kuruluşlarının Bitcoin ile ilişkili taleplerinde son iki ayda büyük bir artış görüldüğünü söyledi. Robinson'a göre ABD'de bazı finans kuruluşları, kripto para hizmetleri başlatmayı ciddi bir şekilde değerlendiriyor. Robinson, talep artışı bakımından en çekingen olanların ise Birleşik Krallık merkezli bankalar olduğunu açıkladı.

2013 yılında kurulan Elliptic, devlet kuruluşları ve kripto para borsaları gibi müşterilere kripto istihbarat hizmetleri sunuyor.

Risk ve uyum şirketi Guidepost Solutions'ın yöneticilerinden Megan Prendergast Millard da benzer bir söylemde bulundu. Prendergast Millard, bankaların Y ve Z kuşağı müşterilerini korumak için dijital para hizmetleri sunmaya başlamalarının mantıklı bir adım olduğunu söyleyerek "Finans kuruluşları müşterilerini elinde tutmak istiyor ve bu müşterilerinin kim olduğunu düşünmeleri gerek" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası swap ihalesine 2.725 milyar dolar teklif

İşte Bitcoin ile servet kazananların hikayesi...

Bitcoin dolar için tehdit mi? Bullard yanıtladı...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)