BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaları kurtarma paketi----

Bankaları kurtarma paketi

Bankaları kurtarma paketi
23 Aralık 2014 - 11:49 www.finansgundem.com

Rusya MB, bu ay başlayan ruble krizinin en büyük desteğini sağlayarak National Bank Trust için kurtarma paketi sundu

Rusya Merkez Bankası, bu ay başlayan ruble krizinin en büyük desteğini sağlayarak National Bank Trust için 30 milyar rublelik (531 milyon dolar) kurtarma paketi sundu.

Rusya MB'den yapılan açıklamada, Mevduat Güvenlik Teşkilatı'nın ülkenin en büyük 15 bankasından biri olan National Bank Trust'ın kontrolünü alacağı ve MB'nin şirketi destekleyecek bir yatırımcı seçeceğini bildirdi.

Ruble Haziran ayından bu yana dolar karşısında yüzde 38 kayıp yaşarken, volatilite ise Rusya'nın 16 yıl önce temerrüde düşmesinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Rusya'da bankalararası borçlanma eğilimi giderek azalıyor. Mosprime gecelik faizi 18 Aralık'ta yüzde 27.3'e kadar yükselerek Bloomberg'in 2006'dan beri hesapladığı veride şimdiye kadarki en yüksek oran olarak kaydedilmişti.

Moskova'da bulunan BKF Bank şef analisti Maxim Osadchy, "Yüzde yüz daha fazla banka kurtarılacak çünkü şiddetli bir likidite eksikliği var. Bankalararası piyasa güvensizlik duyulması ile pratikte duraklama yaşıyor ve Rusya MB daha fazla dolar almamaları için bankalara daha fazla ruble vermekten korkuyor" dedi.

Kısa vadeli faizler genellikle merkez bankalarının gösterge faizini yakından takip ederken, gecelik faiz yüzde 24.6'da seyretmeye devam ediyor. Politika yapıcılar rubleyi desteklemek için politika faizini 16 Aralık'ta 650 baz puan artırarak yüzde 17'ye yükseltmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)