BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaları bekleyen tehdit kredi piyasalarında----

Bankaları bekleyen tehdit kredi piyasalarında

Bankaları bekleyen tehdit kredi piyasalarında
10 Mart 2020 - 10:36 www.finansgundem.com

Pazartesi günü hızla düşen küresel piyasalarda resesyon korkularını güçlendirdi. Fakat piyasalar için en önemli tehdit kredi piyasalarında olarak gözüküyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pazartesi günü hızla düşen küresel piyasalar dünya gündemine bomba gibi düştü. Dow Jones endeksi 2000 puanın üzerinde bir düşüş yaşadı. Fakat analistlere göre ABD ekonomisini bekleyen en büyük tehdit kredi piyasası. 

Popüler finans yorumcusu ve yazar Holger Zschaepitz twitter adresinde geçtiğimiz günlerde oldukça dikkat çekici bir grafik paylaştı:

Deutsche Bank ekonomisti Torsten Slok ise bu grafiği finans piyasalarında uzun zamandır rastlanan en tehlikeli göstergeler olarak tanımlıyor. ABD’de 2008 yılında 2 trilyon dolar olan kredi piyasasının 7 trilyon dolara ulaşması bu tehlikenin sadece bir yönü. Zira Zschaepitz’in dikkat çektiği bir diğer nokta bu yükselişi harekete geçiren kredi notları A ve BBB derecesinde olması. Bu kredilerin yatırım dışı kalması ya da çöpe dönüşmesi resesyon riski anlamına geliyor. 

J.P. Morgan da yatırımcıları kredilerle korona virüs etkisi arasındaki ilişki konusunda uyardı, "COVID-19 krizinin ekonomik etkileri kredi ve finansman piyasaları hakkında soru işaretlerine yol açıyor." diyen analistler, endişelerin büyük kısmının havayolu, seyahat ve eğlence ve perakende sektörlerine odaklanacağını da sözlerine eklediler. "Kredi ve finansman piyasalarındaki bu değişimler önümüzdeki haftalarda ve aylarda, özellikle de borç verme alanında sürdürülürse, kredi kanallarındaki ekonomik etkiler güçlenmeye başlayabilir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)