BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda sahte 200 TL alarmı----

Bankalarda sahte 200 TL alarmı

Bankalarda sahte 200 TL alarmı
07 Ağustos 2016 - 12:35 www.finansgundem.com

Bankaların ATM'lerini 200 liralara kapattıkları belirtiliyor

Bir yandan 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilememesi için son dönemde toplantı üstüne toplantı yapan bankalar, bir yandan da son dönemde piyasaya sokulan ve oldukça yüksek meblağda olduğu ifade edilen sahte 200 TL’lik banknotlara karşı mücadele veriyor.

Müşterilerini çeşitli kanallarla uyaran bankalar, 13 Temmuz’dan bu yana ATM cihazlarını 200 TL’lik banknotlara kapamış durumda.

Söz konusu sorun ortadan kalkana kadar bütün bankaların ATM cihazlarından 200 TL’lik banknotların yatırılması mümkün olmayacak.

Banka yöneticileri, piyasada sahte 200 TL sorunu ortadan kalktıktan sonra ATM’lerin eski işleyişine döneceğini belirtiyor. Tedavülde bulunan parayı, sahte olarak üreten, ülkeye sokan, nakleden, muhafaza eden kişi, iki yıldan 12 yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılıyor.

Sahte parayı bilerek kabul eden kişiler de bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezasıyla cezalandırılıyor. Sahteliğini bilmeden kabul ettiği parayı niteliğini öğrendikten sonra tedavüle koyan kişi de üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.

BAZI BANKALAR YAZILIM DEĞİŞTİRDİ
Piyasada sahte 200 TL sorununun aşılmasının uzun sürmesi ise bazı bankaları farklı çözümler üretmeye itiyor. Habertürk’e konuşan bir bankanın genel müdürü “13 Temmuz’dan bu yana devam eden bir sorun. Bu sorunu aşmak için banka olarak ATM yazılımlarında değişime gitmek zorunda kaldık. Sektördeki birçok banka önlem için ATM’den 200 TL almıyor” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)