BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda ofise dönüş ne zaman başlayacak?----

Bankalarda ofise dönüş ne zaman başlayacak?

Bankalarda ofise dönüş ne zaman başlayacak?
16 Nisan 2021 - 08:58 www.finansgundem.com

Yaz ayları yaklaşırken bankacılık sektöründe planlar yeniden gözden geçiriliyor. Yaz aylarında başlayan zorla dönüşün sonbahara kadar devam etmesi bekleniyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi süreci finans sektöründe önemli değişikliklere zemin hazırladı. Bir süreder devam eden dijital bankacılık altyapı yatırımları hızlandı. Uzaktan çalışma hemen hemen tüm sektörde benimsendi. Ancak ekonomilerin yaz aylarında yeniden açılmaya başlamasıyla bankalar ofise dönüş konusunda hazırlıklara başladı. ABD Bank of America CEO'su Brian Moynihan, çalışanları aşı olmaya teşvik ettiklerini ve personelin yarısının aşılanması durumunda bazı yerlerin yeniden açılmasına izin vereceklerini söyledi.

Moynihan, "Biz bir ofisten çalışma şirketiyiz çünkü gerçekleşebilecek üretkenlik, kültür ve rehberlik daha iyi," dedi Moynihan, özellikle genç çalışanlar için. 6 Eylül'deki ABD tatiline atıfta bulunarak, "Büyük beklentim İşçi Bayramı'ndan sonra genel olarak normale döneceğimiz" dedi.

Aralarında JPMorgan, Goldman Sachs ve Credit Suisse'in de bulunduğu dev bankalar da ofislerini pandemi sürecinde gözden geçirdi, Kovid-19 test programları oluşturdu ve çalışanlarına uzaktan çalışma düzenlemelerini kademeli olarak nasıl gevşetecekleri konusunda programlarını yapmaya başladı. İngiltere’de ise kovid kısıtlamaları hafifletildikçe dev bankalar da Londra’daki merkezlerine dönüş planlarını gözden geçiriyorlar. Personelini ofise getirmekte istekli olan bankalar sürecin düzgün ilerlemesi için her yolu deniyor.

JPMorgan, İngiltere’de 29 Mart tarihinde evde kalma kurallarının gevşetilmesiyle birlikte ofislerindeki personel sayısını artırmaya hazır olduklarını açıkladı. Goldman Sachs CEO’su David Solomon ise 11 Mart'ta banka çalışanlarına yaptığı konuşmada çalışanların yaza kadar ofise geri dönmesini beklediğini söyledi.

KADEMELİ NORMALE DÖNÜŞ

Credit Suisse ticaret bankacılığı personellerinin bir kısmı 29 Mart'ta kısıtlamaların hafifletilmesiyle birlikte ofise gelmelerini söyledi. Bununla birlikte, İngiltere'deki bankaların büyük çoğunluğu, 12 Nisan'dan itibaren çalışan sayısını kademeli olarak artırmayı bekliyor.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, İngiltere ve ABD'de hızlanan aşı programlarının çoğu çalışanın ofise dönmesine izin vermesi gerektiğini söyledi. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Solomon, personelin yaza kadar ofise geri dönmesini umduğunu söyledi.
İngiltere’deki ofislerinde sadece yüzde 10’luk kapasiteyle çalışan Morgan Stanley yaz boyunca personel sayısının artacağı beklentisi güdüyor. Deutsche Bank da İngiltere hükümetinin yeniden açılma takvimi doğrultusunda daha fazla personeli aşama aşama ofise davet etmeye hazırlanıyor.

İngiliz bankası HSBC, personeline yönelik yönergelerini değiştirmiş değil. Ancak yaz aylarında normal çalışma sistemine dönülmesi bekleniyor.

Brexit Londra finans merkezini beklenenden daha kötü vurdu

 

Gündem sakin: Piyasalarda neler takip edilecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Aran16 Nisan 2021 23:38

    Bazı bankaların Genel Müdürlük birimleri 1 yıldır ofise gitmedi ki. Ama şubelerde çalışanlar aynen devam. Hem covid olsunlar hemde para kazansınlar. Fakat basına varsa açıklamayı para kazanmayı bilmeyen plazada oturan beleşçiler yapsın. TV lere onlar konuk edilsin. Gazeteler onlarla söyleşi yapsın. Yahu konuştuğunuz o insanlar pazarda su satamaz.