BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalararası anlık ödeme sistemi devrede----

Bankalararası anlık ödeme sistemi devrede

Bankalararası anlık ödeme sistemi devrede
11 Şubat 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın devreye aldığı yeni ödeme sistemiyle birlikte, bankaların kendi aralarında anlık olarak para transferine olanak sağlanacak.

Suudi Arabistan Merkez Bankası, 21 Şubat’ta bankalar arasındaki transferler için anlık ödeme sisteminin başlatılacağını açıkladı. Sistem, finans kurumları, şirketler ve bireylerin farklı bankalar arasındaki transferlerini 7/24 tamamlamasını sağlayacak. Merkez Bankası’nın açıklamasında, ödeme sistemi ‘Saudi Payments’ tarafından geliştirilen sistemin kurumsal ve perakende sektörlerinde tüm taraflar arasındaki finansal işlemlerin etkinliğini artırarak ekonomik kalkınmayı artıracağına dikkat çekildi.

Hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacak

Ayrıca, şirketler ve bireyler arasındaki ödemelerde şeffaflığın artmasına, finansal hizmetlerde yeniliğin etkinleştirilmesine ve nihai yararlanıcılara sağlanan hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacağı da ifade edildi.

Ruslar hızlı ödeme sistemini sevdi

190 banka hızlı ödeme sistemine girdi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)