BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankalara zarar vermeyecek çözüm aranıyor!----

Bankalara zarar vermeyecek çözüm aranıyor!

Bankalara zarar vermeyecek çözüm aranıyor!
03 Mart 2016 - 09:53 www.finansgundem.com

AMB yetkilileri alınacak para politikası kararlarının bankalara olası etkisini azaltmak için çeşitli önlemler hazırladı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, uzun süredir beklenen teşvik kararının bir hafta öncesinde, para politikası duruşunda bankalara aktarıma zarar vermeyecek bir iyileştirme yapmak üzere müzakere ediyorlar.

Konuyla ilgili kaynaklara göre, AMB yetkilileri alınacak para politikası kararlarının bankalara olası etkisini azaltmak için çeşitli önlemler hazırladı. AMB yetkililerinin hazırladıkları önlemler arasında kademeli mevduat oranı uygulamasından, fazla likiditeye uygulanan teşviklerin etkisini tersine çevirecek tekniklere kadar bir çok uygulama bulunuyor. Bahsedilen öneriler AMB yönetim kurulu tarafından reddedilebilir ya da 10 Mart'taki toplantıda geri çevirilebilir. AMB sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Euro bölgesi enflasyonu tekrar sıfırın altına gelmişken ve küresel ekonominin durumu hakkında endişeler artarken, AMB Başkanı Mario Draghi ve AMB yetkilileri euro bölgesi ekonomisinde toparlanmayı sağlamak için para politikasının daha fazla desteğin gerekli olup olmayacağı konusunu değerlendiriyor. En büyük endişe negatif faiz oranının, özellikle de daha da düşürülürse, bankaların karlarını olumsuz etkilemesi ve bankaların şirketlere ve bireylere kredi vermekten çekinme olasılığı.

Columbia Threadneedle Investments EMEA CIO'su Mark Burgess Çarşamba günü Frankfurt'ta verdiği bir mülakatta, Draghi "bankacılık sistemi üzerindeki olası sonuçlar konusunda endişelenmeli, Draghi'nin sağlıklı bir bankacılık sektörüne ihtiyacı var." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)