BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara “Yunanistan” uyarısı----

Bankalara “Yunanistan” uyarısı

Bankalara “Yunanistan” uyarısı
07 Nisan 2015 - 13:10 www.finansgundem.com

BOE Yunanistan’da yaşanabilecek beklenmedik gelişmeler ile ilgili planlama yapmaları konusunda bankalara uyarıda bulundu

İngiltere Merkez Bankası (BOE), İngiltere bankalarını Yunanistan’ın borç krizinin derinleşmesine veya Euro Bölgesi’nden çıkmasına hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

İngiltere bankaları, Yunanistan ile bağlarını azaltırken, BOE yüksek borçlu Euro Bölgesi ekonomilerine açık olmanın “önem” arz ettiğini ve “somut riskler” taşıdığını ifade etti. Merkez bankası yetkilileri, İngiltere Hazinesi ve Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) ile yakın çalışarak beklenmedik gelişmelere karşı hazırlıklı olunması amaçlanıyor.

BOE Finansal Politika Komitesi’nin (FPC) Salı günü yayınlanan Mart ayı toplantı kaydında, “Euro Bölgesi’nin diğer çevre ekonomileri güçlenirken, bankacılık sistemlerinin direnci de arttı. Öte yandan komitemiz, Yunanistan ve Euro Bölgesi partnerlerinin bir anlaşmaya varamaması halinde, daha önemli etkiler ortaya çıkabilir” değerlendirmelerinde bulunuldu.

Komite raporu, Yunanistan ve başka yerlerdeki gelişmelere bağlı olarak oluşabilecek piyasa gerilimleri hakkında bir değerlendirme de içeriyor. Komite bu gelişmelerin likidite darlığı yaratarak finansal istikrarın zayıflaması ile piyasa volatilitesinin artmasına yol açabileceğini belirtti.

FPC’nin raporunda istikrara yönelik diğer risklere vurgu yapıldı. İngiltere’nin cari açığı ile ticari gayrimenkuller hakkındaki sigortacılık mevzuatının gevşemesinin altı çizilerek; “emlak piyasasında henüz bir tedbire gerek olmasa da, eğer trendler sürer ise bankaların söz konusu gerilimlere karşı çok daha hızlı bir şekilde dirençsiz hale geleceği” ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)