BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara şube kapatma yasağı yolda----

Bankalara şube kapatma yasağı yolda

Bankalara şube kapatma yasağı yolda
10 Ağustos 2021 - 18:12 www.finansgundem.com

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) tüketicilerin ve şirketlerin nakit paraya kesintisiz erişim sağlamasını garanti altına alan önlemleri inceliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) bankaların şubelerini kapatmalarını yasaklayan yeni kuralları tasarlıyor. Bu kurallarla tüketicilerin ve şirketlerin nakit paraya erişiminin kesintisiz hale gelmesi amaçlanıyor. İngiltere Maliye Bakanlığı geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, kanunların FCA’ya kapsamlı yetkiler verecek şekilde kullanılacağını söyledi.

FCA’nın standartların nasıl belirleneceği konusunda söz hakkı olacağı ve kamunun nakde erişimini garanti altına almasının beklendiği ifade edildi. Üst düzey düzenleyiciler o dönemden bu yana kredi kurumlarına ve sektör temsilcisi gruplara yüz yüze bankacılık hizmetlerinin, ATM’lerle birlikte önemini koruması gerektiğini söyledi.

Financial Times’ın haberine göre FCA’ya yakın bir kaynak, “Maliye ekibi fazla açıklama yapmıyor ancak FCA bunun nereye gideceğini görebiliyor. Verilecek yetkiler bankaların şube kapatmasının yasaklanabileceği anlamına geliyor” dedi. FCA ise açıklama yapmadı. Bankalar son yıllarda maliyet kısma çabaları kapsamında binlerce şube ve ATM kapattı. Kredi kurumları kapanan şubelerin yüz yüze bankacılık hizmetlerinden ve nakit kullanımından online işlemlere ve dijital ödemelere geçişi yansıttığını söyledi.

Ancak değişimler milyonlarca ileri yaşta ve savunmasız müşterinin hizmetlere erişim sağlayamayacağı yönünde korku yarattı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre FCA tarafından banka şubelerinin açık kalmaya zorlanması ise bankaların paylaşılabilen altyapı geliştirme girişimlerini desteklemesi için baskı yaratacak. Bu da bankaların tek bir şube bile kapatmadan maliyet kısmalarına imkan tanıyabilir.

Büyük bankalar şimdi nakde erişimi geliştirmenin farklı yollarını test etmek için pilot uygulamalar gerçekleştiriyor. Bunlar arasında Posta İdaresi tarafından yönetilen ve birçok bankanın hizmetlerine erişilebilen merkezler de bulunuyor. Sektör lobi grubu UK Finance, “birçok insan için nakdin önemini anlıyoruz ve bankacılık ile finans sektörü bu ihtiyacı karşılamaya devam edecek. Bu pilot uygulamalardan edindiğimiz bilgileri uzun vadeli bir çözüm geliştirmek için kullanacağız ve hükümet ve düzenleyicilerle çalışarak İngiltere’de nakde erişimi sürdürmek için en doğru yaklaşımı bulacağız” dedi.

Bir başka kaynak birçok bankaların bazı bölgelerde yüz yüze hizmetin önemini anladığını söyledi. Ancak bankalar FCA’ya yeni kuralların esneklik sağlaması konusunda baskıda bulunuyor.

Kaynak, “küçük bir kasabada, bir şube ve ATM birçok ihtiyacı karşılıyor ancak daha büyük şehirlerde farklı çözümlere ihtiyaç duyulabiliyor” dedi. Devamında, “büyük bankalar pazar yapısında ortaya çıkabilecek büyük değişimlerden endişe duyuyor” dendi. Pazartesi günü İngiltere Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “nakdin milyonlarca insan için hayati önem taşıdığını biliyoruz ve İngiltere’de herkesin nakde erişimini korumaya kararlıyız” dendi.

Popüler ödeme trendi tüketici borçlarını artıracak

 

'Ekonomilere etkisi ağır olabilir'

 

Avrupa'da güçlü büyümenin sürmesi bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)