BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara şikayet az çözüm bekleyen çok----

Bankalara şikayet az çözüm bekleyen çok

Bankalara şikayet az çözüm bekleyen çok
22 Mayıs 2014 - 08:10 www.finansgundem.com

Türkiye’nin de dahil olduğu 43 ülkede gerçekleştirdiği ‘Global Bireysel Bankacılık Araştırması’nın sonuçlarına göre çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı

Denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young’ın (EY) Türkiye’nin de dahil olduğu 43 ülkede gerçekleştirdiği ‘Global Bireysel Bankacılık Araştırması’nın sonuçlarına göre Türkiye’de üç ya da daha fazla banka ile çalışanların oranı 2013 yılında yüzde 45’ten yüzde 29’a düştü. Şirket araşmasında güven, müşteri deneyimi, finansal danışmanlık, müşteri davranışları ve rekabet konularını ela aldı.

 Türkiye’de 872 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye’de tek banka ile çalışan müşteri oranı yüzde 26 ile oldukça düşük seviyede yer alıyor. Üç ya da daha fazla Banka ile çalışanların oranı Türkiye’de bir önceki yıl yüzde 45 iken 2013 yılında bu oran yüzde 29’a geriledi.

Eş, dosta güven yok

Türkiye’de müşterilerin bankalarına tam güven duymasını sağlayan faktörler arasında yüzde 61 ile ‘kurumun büyüklüğü’ ön plana çıkarken, dünyada ise yüzde 60 oranıyla ‘finansal istikrar’ ilk sırada yer alıyor.

‘Finansal istikrar’ Türkiye’de yüzde 27’lik oranla en düşük seviyede yer aldı.
Araştırmada birincil finansal hizmet sağlayıcısını tercih etme konusunda global ile Türkiye’deki katılımcıların farklı davranışlar gösterdiğini söyleyen EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Selim Elhadef, “Türkiye’de finansal konularda eş, dost ve akrabaya duyulan güven global ortalamanın gerisinde kaldı. Dünyada birincil finansal hizmet sağlayıcısını tercih etme sebebini ‘eş, dost ve akraba tavsiyesi’ olarak belirtenlerin oranı yüzde 12 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 7” dedi.

Türkiye’de problem bildiren müşteri sayısının dünya ortalamasının altında yer aldığı araştırmada, Türkiye’deki müşterilerin problem çözümünden duyduğu memnuniyet oranı ise yüze 50 ile dünya ortalamasının altında bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)