BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara siber saldırı devam ediyor!----

Bankalara siber saldırı devam ediyor!

Bankalara siber saldırı devam ediyor!
25 Aralık 2015 - 12:53 www.finansgundem.com

Türkiye'de bazı kamu kurumu ve bankaların internet sitelerinin çalışmamasına neden olan siber saldırı bugün de devam ediyor

Türkiye'deki başlıca bankaların ve bazı kamu kurumlarının internet sitelerine dün öğleden sonra DDoS olarak adlandırılan suni internet trafiği saldırısı nedeniyle bir süreliğine erişilemedi.

Dünya'da yer alan habere göre, saldırıdan etkilenen bir bankadan yetkili bugün yaptığı açıklamada, "Saldırı nedeniyle internet sitesi ve kredi kartı işlemleri aralıklarla yapılamıyor" dedi.

Başka bir banka çalışanı ise, "Saldırı internet sitesi ve iç ağı etkiliyor, şube içi işlemlerde ara sıra aksama olabiliyor" dedi.

E-devlet internet sitesine de giriş yapılamadığı görülüyor.

Bankalara yapılan saldırı, geçen hafta Pazartesi başlayan ve .tr ile biten internet sitelerinin isimlerini yöneten Nic.TR'ye yapılan saldırıyı izliyor. İki saldırının birbiriyle bağlantılı olduğuna dair bir açıklama yapılmamasına rağmen, dünden bu yana yapılan saldırı bankalara odaklanıyor.

Nic.TR hafta içinde yaptığı açıklamada saldırının yurt dışından kaynaklandığını ve organize olduğunu açıklamıştı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın hafta içinde yaptığı açıklamada suni trafik saldırılarının .tr uzantılı internet sitelerine yönelik saldırıların ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) anında müdahale ettiğini ve bu saldırıların hangi ülkeden yapıldığının tespit edilmesinin kolay olmadığını belirtmişti.

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi ise saldırılarla ilgili bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye bu saldırılar karşısında aciz duruma düşecek durumda değil. Gerekli cevap verilecektir diye düşünüyorum" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.

'Anonymous saldırı tehdidinde bulunmuştur'

Her zaman koordinasyon içinde olmayan, ancak birlikte hareket eden siyasi aktivist ve bilgisayar korsanlarından oluşan bir grup olan Anonymous ise Pazar günü Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Anonymous tarafından yayımlanan videoda, basında Türkiye'ye yönelik internet erişimi önleyici DDOS saldırısı altında olduğunda dair haberler yer aldığı belirtilerek, "Eğer IŞİD'i desteklemeye son vermezseniz, internetinize saldırıyı sürdüreceğiz. DNS, banka ve devlet sitelerini indireceğiz" denildi.

Uzmanların verdiği bilgiye göre saldırıların kim veya hangi grup tarafından yapıldığını belirlemek mümkün olsa bile çok zor.

Saldırıyı düzenleyenler, kendi bilgisayarlarını kullanmadıkları, sahte adres kullandıkları veya Botnet olarak adlandırılan kontrol altına aldıkları bilgisayar ağlarını kullandıkları için izlerini bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor.

DDos saldırısı

DDoS olarak adlandırılan saldırılarda, binlerce bilgisayar hedef olarak belirledikleri internet sitelerine çok yoğun trafik göndererek meşru kullanıcılara cevap veremez hale getiriyorlar.

İnternet siteleri ile aynı altyapıyı kullanan başka hizmetler de bu nedenle çalışamayabiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)