BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"Bankalara şantaj yapmamız mümkün değil"----

"Bankalara şantaj yapmamız mümkün değil"

Bankalara şantaj yapmamız mümkün değil
23 Mart 2015 - 19:48 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Yunan bankalarının ECB'den borçlanmasını durdurarak bu ülkeye şantaj yaptıkları iddiasını yalanladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Yunan parlamenterlerden gelen suçlamalar üzerine, "Bu ne tür bir şantaj? Yunanistan için yeni bir kural getirmedik. Mevcut olan kuralları uyguladık" dedi.

ECB'nin Yunanistan riskinin 104 milyar avro gibi hayli yüksek bir rakam olduğunu belirten Draghi, bu ülkeye şantaj yapmalarının mümkün olmadığını ve bazı şartların karşılanması halinde Yunan hazine kağıtlarının kredi teminatı olarak kullanılabilmesi uygulamasını yeniden başlatacaklarını söyledi.

Draghi, "Yunan hükümeti tüm alacaklılarına karşı borç yükümlülüklerine bütünüyle bağlı kalacağını taahhüt etmeli ve gelecekteki tüm politikalarını bu taahhüt üzerine inşa etmelidir" ifadesini kullandı.

ECB Başkanı Draghi, 9 Mart'ta başladıkları tahvil alım programlarının planlandığı şekilde ilerlediğini belirterek aylık 60 milyar avroluk alım hedefini Mart'ta tutturma yolunda olduklarını sözlerine ekledi.

ECB, bankaların Yunanistan'ın borçlarını kredi teminatı olarak kullanmasına izin veren muafiyeti, mali programın vadesinde tamamlanma ihtimali kalmadığı gerekçesiyle 11 Şubat'ta kaldırmıştı. Bunun üzerine Yunanistan'dan sermaye çıkışı hızlanırken bankalar, ECB'nin belirlediği limit çerçevesinde Yunan Merkez Bankası tarafından fonlanmaya başlanmıştı. ECB'nin bu kararının ardından manevra alanı azalan Yunan hükümeti mali programın reformlar karşılığında 4 ay uzatılmasını kabul etmek zorunda kalmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)