BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara rekabet soruşturması!----

Bankalara rekabet soruşturması!

Bankalara rekabet soruşturması!
06 Kasım 2014 - 15:34 www.finansgundem.com

İngiltere'nin denetleyici kuruluşlarından CMA İngiliz bankalarına vadesiz mevduat hesaplarına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu

Denetleyici kuruluşun İngiliz bankalarındaki vadesiz mevduat hesaplarına ve bazı küçük ölçekli işletmelere verilen kredilere ilişkin rekabet soruşturması başlattığını belirtildi. Kurumun resmi sitesinde "CMA bu alanlarda rekabetin etkinliği konusunda ciddi endişelere sahip olmaya devam ediyor. Bu yüzden piyasa soruşturması başlatılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

CMA'nin açıklamasına göre bankacılık sektöründeki toplam vadesiz mevduat hesaplarının yüzde 77'sini temsil eden İngiltere'nin dört büyük bankası Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland, Barclays ve HSBC'nin faaliyetleri soruşturma kapsamında incelenecek.

Açıklamada, CMA tarafında oluşturulacak "bağımsız bir komitenin" soruşturmayı yürüteceği belirtildi. En son Haziran ayında finans sektörü temsilcileri ile yapılan görüşmelerin ardında İngiltere'de perakende bankacılığı alanında rekabet soruşturması yapılması konusu gündeme gelmişti. CMA Üst Yöneticisi Alex Chisholm konuya ilişkin olarak, "Perakende bankacılığında etkili rekabetin sağlanması bireysel bankacılık müşterili, küçük ve orta ölçekli şirketler ve daha geniş ölçekte ekonomi için kritik derecede önemli" dedi.

Chrisholm, kurumun kapsamlı görüşmelerin sorunda perakende bankacılığında rekabet soruşturması başlatmaya karar verdiğini belirterek, "Biz sektörün tamamına Piyasa Referans Grubu tarafından piyasa araştırması yapılması fikrindeyiz. CMA üyeleri tarafından oluşturulacak bağımsız bir komite ne gibi bir karar verilmesi gerektiği konusunda soruşturma yapacak, hem bireysel hem de küçük şirketlerin faydalarını gözetecek şekilde eğer gerekiyorsa nasıl bir eylemde bulunmak gerektiğine karar verecek," ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)