BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara korona virüs aşısında dolandırıcılık uyarısı----

Bankalara korona virüs aşısında dolandırıcılık uyarısı

Bankalara korona virüs aşısında dolandırıcılık uyarısı
30 Aralık 2020 - 14:38 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı finans kurumlarını, korona virüs aşılarının dağıtım ağlarına yönelik, kötü amaçlı yazılımların saldırılarına karşı uyardı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Hazine Bakanlığı, finans kurumlarını korona virüs aşılarıyla ilgili uyardı ve aşı dağıtım operasyonlarını ve tedarik zincirlerini hedef alabilecek kötü amaçlı yazılımlara karşı alarmda olmalarını istedi. ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçları Araştırma Ağı (FinCEN) korona virüs aşılarıyla ilişkili bir dizi suça dikkat çekti. Bu suçlar arasında onaylanmamış, sahte ya da yasa dışı yollardan yapılan aşı satışları da bulunuyor.

Buna ek olarak dolandırıcılar, FinCEN’in açıklamasına göre, resmi dağıtım planlarından daha erken aşı erişimi vaadinde de bulundu. Siber suçlular ise kötü amaçlı yazılımlarla aşı araştırmacılarını hedef aldı. FinCEN, finans kurumlarını ve müşterilerini de aşılarla ilgili dezenformasyon yaymaya çalışan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Finans kurumlarının şüpheli olabilecek her işlemi bildirmeleri gerekiyor. Bu tür şüpheli aktivite raporları ya da SAR’lar, hükümet yetkililerinin teröristlere, uyuşturucu ve silah kaçakçılarına ve diğer suçlulara para akışını kesmesi için gerekli tutuluyor.

FinCEN bankaların ABD Hazinesi tarafından açıklanan şüpheli aktiviteleri raporlama kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Bu kurallara verilen önem, özellikle de korona virüs pandemisi söz konusu olduğunda artıyor. FinCEN, bankalara şüpheli şahısların aktiviteleri ve ödemelerin nasıl yapıldığı ya da teşebbüs edildiği konusunda detaylı bilgi sağlama çağrısında bulundu.

Wall Street Journal’ın haberine göre, FinCEN aynı zamanda ABD Hazine Bakanlığı’nın Ekim ayında yayınladığı yönetmeliğe de dikkat çekerek, kötü amaçlı yazılım mağdurlarının ve Finans kurumlarının, saldırganlara ödeme yaptıkları takdirde yaptırımları ihlal etmiş ya da kara para aklama kurallarına karşı gelmiş olacaklarını söyledi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Interpol gibi kurumlarda, bu ay aşılarla ilgili dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu.

Finans kurumları için aşı konusundaki dolandırıcılık girişimleri, pandemi nedeniyle ortaya çıkan en son risk oldu. Bankalar daha önce işsizlik başvurularındaki artış nedeniyle ortaya çıkan dolandırıcılıklarla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Aynı zamanda, hükümetin yaptığı teşvik ödemelerine yönelik dolandırıcılık riskleri de denetlendi.

Florida Uluslararası Bankacılar Birliği Başkanı David Schwartz, “bankaların yapacak çok işi var ve bu listeye bir madde daha ekledi” dedi. Kurumun üyeleri tarafından, aşıya erken erişim fırsatı sunan dolandırıcıların görüldüğünü söyledi. Aynı zamanda sahte aşı satışlarının da görülmeye başladığını doğruladı.

Uzaktan çalışma uygulaması, giderek büyüyen ve değişen risklerle savaşı zorlaştırıyor. Bu durum yakın zamanda bu riskleri kontrol altına almak için denetim analistlerinin işe alınmasına neden olabilir. Schwartz, “bankalar kaynaklarının büyük bir bölümünü bu operasyonlara ayırdı” dedi. Açıklamanın devamında “ancak bu kaynaklara ihtiyaç duyan çok fazla risk bulunuyor” ifadesini kullandı.

Çinli Sinopharm şirketi: Kovid-19 aşısının koruyuculuğu yüzde 79,3

 

İngiliz finans sektörü Brexit anlaşmasından yenik çıktı

 

Astrazeneca - Oxford aşısına İngiltere'den ilk onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)