BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara itiraf için ek süre----

Bankalara itiraf için ek süre

Bankalara itiraf için ek süre
14 Kasım 2014 - 11:04 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanlığı döviz göstergelerinde yapılan manipülasyona yönelik incelemesini sonlandırmaya yaklaştı

Soruşturma ile ilgili bilgi sahibi bir kişinin verdiği bilgiye göre, ABD Adalet Bakanlığı döviz göstergelerinde yapılan manipülasyona yönelik incelemesini sonlandırmaya yaklaşırken, bankalara suçlarını itiraf etmeleri için bir ay kadar süre tanıdı.

Görüşmelerin gizli olması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen kişi, bankaların yükümlülüklerini nasıl gördüklerini sergilemek için son haftalarda yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve savcıların Aralık ortasına kadar tüm kusurlu hareketlerin bildirilmesini talep ettiğini ifade etti.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder dün yaptığı açıklamada bakanlığın döviz işlemleri soruşturmasını “göreceli olarak yakın” zamanda sonlandıracağını ve hukuki ve cezai kararlara yaklaşıldığını belirtti.

ABD Adalet Bakanlığ’nın bireylere karşı suçlamaları takiben bankalara karşı gelecek yıl başında dava açmasının yüksek ihtimal dahilinde olduğu ifade ediliyor. Savcılar en az geçtiğimiz yılın sonundan bu yana bir dava oluşturmak için çabalıyorlardı.

Cezai ve hukuki soruşturmalar, aralarında Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. ve UBS AG’nin bulunduğu 6 bankanın Avrupa ve ABD’deki düzenleyicilere 12 Kasım’da 4.3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmesinin ardından geldi. En büyük bankalardaki satın alımcıların diğer firmalardaki mevkidaşları ile gizlice anlaşarak fon yöneticilerinin döviz ödemelerine karar vermek için kullandıkları göstergeler üzerinde manipülasyon yaptıkları ortaya çıkmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)