BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBankalara Bayraktar'dan çağrı----

Bankalara Bayraktar'dan çağrı

Bankalara Bayraktar'dan çağrı
21 Mayıs 2013 - 07:10 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bankalara kentsel dönüşüm amacıyla gelen müşterilere kredi desteği verilmesini istedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bankalara gönderdiği yazıda kentsel dönüşüm için kredi başvurusu yapan kişilere her bağımsız bölüm için 100 bin liraya kadar, birden fazla bağımsız bölüme sahip kişilere de de 500 bin liraya kadar kredi desteği verilebileceğini açıkladı.
Hürriyet'in haberine göre, Bakan Bayraktar adına Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen imzasıyla kentsel dönüşüm protokolü yapılan bankalara gönderilen yazıda verilecek kredinin alt ve üst limitleriyle ilgili bilgi verildi. Bayraktar’ın gönderdiği yazıda şu talepler yer aldı:
BÖLÜM BAŞI 100 BİN LİRA
“Kentsel dönüşüm kredisi için bankalara başvuru yapan kişilerden tapu belgesi kat mülkiyetli veya kat irtifaklı olup bağımsız bölüm tek bir malike ait ise bu durumda bağımsız bölüm başına 100 bin liraya kadar faiz destekli kredi verilebilecek. Tapu belgesi kat mülkiyetli veya kat irtifaklı olup bağımsız bölüm birden fazla malike aitse bu durumdaki maliklere 100 bin liraya kadar kullandırılacak kredi bağımsız bölüm başına ayrı ayrı paylaştırılacak. Tapu belgesi arsa paylı olup bağımsız bölümü belli olmayan ve bağımsız bölüm belirlenen riskli yapının hak sahiplerine ödemiş oldukları emlak vergisine ya da malik üzerine kayıtlı su, elektrik, telefon ve doğalgaz hizmetlerinden birinin son üç aya ait faturalarından birinin getirilmesi şartıyla her bağımsız bölüm için malike 100 bin liraya kadar kredi verilebilecek.
500 bin lirayı geçemez
RİSKLİ yapılarda kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olanlara 100 bin liraya kadar faiz destekli kredi kullandırılabilecek. Birden fazla bağımsız bölüme sahip hak sahipleri adına Faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı ise 500 bin lirayı geçemeyecek.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)