BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankalar Yellen'dan ne bekliyor?----

Bankalar Yellen'dan ne bekliyor?

Bankalar Yellen'dan ne bekliyor?
22 Ağustos 2016 - 14:12 www.finansgundem.com

Önemli bankalar Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Janet Yellen'dan ne bekliyor?

Citigroup ekonomistleri Dana Peterson, Andrew Labelle, William Lee ve kurumun stratejistleri Andrew Hollenhorst'un yazdığı bir müşteri notunda, “Fed Başkanı Janet Yellen'ın 26 Ağustos'taki Jackson Hole konuşmasında bir sonraki faiz artırımına ilişkin güçlü bir sinyal verme ihtimali düşük” ifadesi yer aldı.

Citi notunda Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Temmuz ayı toplantı tutanaklarının güvercinler ve şahinler arasında faiz artırımının zamanlaması ile temposuna ve normalleşme sürecine ilişkin açık bir ayrışmaya işaret ettiği belirtildi.

Fed fonlama oranlarının öngörülenden düşük olmasının para politikasının göründüğü kadar etkili olmadığı anlamına gelebileceği ifade edilen raporda, Fed'in faizleri çok daha yavaş ve tatmin edici olmayan oranlarda artırabileceği belirtildi. Raporda, “Eğer durum buysa, Yellen daha fazla kademeli bir normalleşme temposunun yararlı olabileceğini tartışacaktır” dendi.

Standard Chartered: Yellen sıkılaştırma için aceleye gerek olmadığını söyleyebilir

Standard Chartered ekonomisti Thomas Costerg'in kaleme aldığı bir müşteri notunda ise Yellen'ın (Jackson Hole konuşmasında) daha fazla sıkılaştırma için aceleye gerek olmadığını ve “nötr Faiz oranı”nın öngörülenden fazla düştüğünü söyleyebileceği belirtildi.

Costerg'in notunda, Fed çerçevesinde enflasyon hedefini artırmak gibi temel bir değişikliğin Yellen'ın döneminde gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğuna değinildi.

Standard Chartered'ın müşteri notunda, bankanın Fed'in yakın bir zamanda faiz artırımına gitmeyeceğine ilişkin beklentisini koruduğu ifade edildi. Fed'in, verimlilik artışının cansız kalmasıyla birlikte, ABD'nin uzun vadeli resmiyle “meşgul olduğu” ifade edildi.

FOM Temmuz ayı toplantı tutanaklarında Fed'in hala kararsız olduğunun anlaşıldığınu düşünen kuruma göre, bazı Fed yetkilileri faiz artırımının Eylül ayı kadar yakın bir zamanda gerçekleşebileceği konusunda ısrarcı olurken, bazılarının duruşunun güvercine dönmesiyle birlikte “uyumsuzluk” tekrar sahneye çıktı.

“Yellen Williams'ın ayak izlerini takip edebilir”

UBS ekonomistleri Dave Liang, Drew Matus ve Samuel Coffin'in yazdığı bir müşteri raporunda Yellen'ın 26 Ağustos Jackson Hole toplantısında düşük “nötr faiz oranları”nın uzun vadeli sonuçlarına ilişkin konuşabileceği belirtildi.

Fed Başkanı'nın en son küresel gelişmelere, verilere ve bunların politika normalleşmesi üzerindeki etkilerine dair yorumlarda da bulunması gerektiği ifade edilen raporda, Yellen'ın düşük faiz ortamında düşük enflasyon hedeflemesini sorgulayan San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın ayak izlerini takip edebileceği görüşü yer aldı.

Banka raporunda Fed'in Temmuz ayı toplantı tutanaklarının FOMC'nin bekleme sürecinde olduğu ve “ekonominin faiz artırımına Aralık ya da Eylül'de ihtiyacı olduğuna” ilişkin daha fazla kanıt görmek istediği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)