BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar uzaktan erişimle gurbetçilere hesap açabilecek----

Bankalar uzaktan erişimle gurbetçilere hesap açabilecek

Bankalar uzaktan erişimle gurbetçilere hesap açabilecek
06 Nisan 2022 - 08:26 www.finansgundem.com

Banka ve aracı kurumların online kimlik tespitiyle hesap açma işlemenin kapsamı genişletildi. YUVAM kapsamında hesap açmak isteyen gurbetçiler de bu uygulamadan yararlanabilecek.

FİNANSGUNDEM.COM

Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması yurtdışı yerleşikler için de ‘YUVAM’ ismiyle hayata geçirildi. Gurbetçiler de bu hesapları daha kolay ulaşabilmesi için yurtiçinde kısa bir süre önce hayata geçirilen ‘uzaktan hesap açma’ uygulamasını kullanabilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan "Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmeliğe" ek yapıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve bankalarca kullanılacak uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ve elektronik ortamda sözleşme ilişkisinin kurulmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğe göre, bu şekilde hesap açmak ve açılan hesaplarla ilgili diğer işlemleri yapmak için; TC nüfus cüzdanı, gerçek kişiler için Mavi Kart ya da yakın alan iletişimi özelliği olan pasaport yeterli olacak.
Belirlenen amaca yönelik olarak açılan hesaba, kişinin sadece yurt dışı bankalarda kendi adına açılmış hesaplarından para gönderimi gerçekleştirilecek. Açılan bu hesaptan para çıkışının da sadece kişinin kendi banka hesaplarına yapılabilmesi sağlanacak.

Geçtiğimiz aylarda yurt dışında yerleşik vatandaşların yurt dışı bankalardan transfer ettikleri döviz tevdiat hesapları ve katılım fonları da ‘Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi' (YUVAM) olarak adlandırılan hesap aracılığıyla kur korumalı mevduat sistemine dahil edilmişti.

Merkez Bankası YUVAM internet sitesini kullanıma sundu

Denizbank’tan sıfır stopaj avantajlı kur korumalı Yuvam Hesap

Şekerbank’tan yurt dışındaki yerleşik müşterilere “YUVAM Hesabı”

VakıfBank, ‘YUVAM Hesabı’ hayata geçirdi

YUVAM hesaplarında stopaj sıfırlandı

Kavcıoğlu, MÜSİAD'a YUVAM'ı tanıttı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)