BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBankalar uyardı! 5 trilyon dolar riskte----

Bankalar uyardı! 5 trilyon dolar riskte

Bankalar uyardı! 5 trilyon dolar riskte
09 Nisan 2020 - 11:53 www.finansgundem.com

Büyük bankalar korona virüs pandemisinin küresel büyümeden birkaç yılda 5 trilyon dolar silebileceği konusunda uyarıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi küresel ekonomik büyümeden gelecek iki yılda 5 trilyon dolar ile Japonya GSYİH'sinden daha fazla bir miktarı silebilir.

Virüs nedeniyle işletmelerin kapanmasını ve tüketicilerin evde kalmasının ardından 1930'lardan bu yana en derin barış dönemi resesyonu yaşanırken, Wall Street bankaları uyarıda bulunuyor.

Büyümedeki düşüşün kısa ömürlü olacağının tahmin edilmesine karşın ekonomilerin kayıplarını telafi etmesi zaman alacak. GSYİH'lerin önceden görülmemiş ölçüdeki parasal ve mali teşviklere rağmen kriz öncesi trendine dönmesi, en azından en azından 2022'ye kadar mümkün olmayacak.

On yıl önce yaşanan küresel finans krizi sonrası dönem de böyle olmuştu. Ancak toparlanma ekonomistlerin tahmin ettiğinden daha yavaş gerçekleşti.

Küresel ekonominin 5 trilyon dolar civarında darbe almasını bekleyen Citigroup Inc. baş ekonomisti Catherine Mann, "Gidişat çok önemli. Eğer pozitifse bu işletme güvenini ve insanları iş bulabilecekleri konusunda destekler. Bu, yılın ikinci yarısına ve 2021' girerken kritik önem taşıyor." dedi.

JPMorgan Chase & Co. ekonomistleri gelecek yılın sonuna dek kayıp çıktıyı 5.5 trilyon dolar (GSYİH'nin yüzde 8'i) seviyesinde tahmin ediyor. Sadece gelişmiş ekonomilere olan maliyeti 2008 - 2009 ve 1097 - 1975 resesyonlarına yakın olacak.

Morgan Stanley, agresif politika tepkisine rağmen gelişmiş piyasalar için virüs öncesi seviyelere dönüşün 2021'in üçüncü çeyreğini bulacağını belirtiyor.

Fitch: Çin'de büyüme bu yıl yüzde 2'nin altına iner

Küresel borçlanmaya Buffett da katıldı

Korona virüs yarım milyar kişiyi yoksullaştırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)