BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar temettü ödemiyor, otoriteler alkışlıyor----

Bankalar temettü ödemiyor, otoriteler alkışlıyor

Bankalar temettü ödemiyor, otoriteler alkışlıyor
09 Nisan 2020 - 11:57 www.finansgundem.com

İsviçre’nin finansal denetim kurumu, UBS ve Credit Suisse’in temettü kararlarının gözden geçirilmesini istemesi üzerine iki bankadan da olumlu adım geldi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu (FINMA) UBS ve Credit Suisse’in 2019 yılı temettü dağıtımlarını dördüncü çeyreğe erteleme kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada FINMA’in her iki bankaya temettü planlarını gözden geçirmelerini isteyen bir mektup yolladığı ve bankaların bunun üzerine önemli adımlar atılmasının memnuniyetle karşılandığı belirtiliyor. FINMA’in açıklamasında her iki banka tarafından alınan ihtiyati tedbirlerin, Kovid-19 kriziyle ilgili büyük belirsizliklerle başa çıkmanın ve hissedarların beklentilerini karşılamalarının bir yolu olarak görüldüğü belirtildi.

İsviçre’nin en önemli yatırım bankalarından Credit Suisse 2019 yılı temettü dağıtımının yarısını erteleyecek. Banka öncelikli olarak başlangıçta planladığı temettü dağıtımının yarısını hisse başına 0,1388 İsviçre Frankı olarak ödeyecek. Geri kalan hissedarların payları ise sonbaharda dağıtılacak.

Bankalar uyardı! 5 trilyon dolar riskte

 

İngiltere ekonomisi virüs öncesi sürpriz yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)