BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar tehdit altında!----

Bankalar tehdit altında!

Bankalar tehdit altında!
16 Ocak 2015 - 06:37 www.finansgundem.com

Ünlü banka analisti Dick Bove, ABD'de hükümetin büyük bankalara karşı başlattığı yasal mücadeleyi hızlandırdığını söyledi

Rafferty Capital Başkan Yardımcısı Dick Bove, CNBC’ye verdiği mülakatta; “Hükümet, tütün ve asbest şirketleri gibi bankaları da tehdit ediyor” dedi.
 
Dick Bove; "Asbest ve sigara şirketleri yıllardır sürekli mahkemeye gider gelirler. Bazı davaları kazanır, bazılarını kaybederler. Her şey bir yana yasal masrafların her yıl nispeten yükseldiğini tahmin edebilirsiniz. Bankacılık sektöründeki bu vaziyet yeni görünür oldu ama biz durumu beş yıldır söylüyoruz. Yasal maliyetleri yükselmeye devam edecek. kalacak. Her bir banka için açılması beklenen binlerce dava var” dedi.
 
Bove, sektörün düzenleyici kurallarının henüz tam olarak belirlenmemesi nedeniyle bankaların yasal giderlerinin yüksek kalacağına inandığını belirtti.
 
Bankacılık sektörünün ABD hükümeti tarafından “kamulaştırılmış” olduğunu düşündüğünü söyleyen Bove,  ABD hükümetinin bankalara karlılık konusunda ciddi baskı yaptığını iddia etti.
 
Banka hisselerine yatırıma gelince, bunun ekonominin göstereceği performans ile bağlantılı olduğunu kaydeden Bove; "Ekonomi iyiye giderse bankalar da doğal olarak iyiye gidecektir. 2015’in iyi bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)