BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar tarihin ikinci büyük işten çıkarmasına hazırlanıyor----

Bankalar tarihin ikinci büyük işten çıkarmasına hazırlanıyor

Bankalar tarihin ikinci büyük işten çıkarmasına hazırlanıyor
30 Aralık 2019 - 15:30 www.finansgundem.com

Küresel piyasaların gerilemesi ve dijital teknolojilerin gelişmesi, banka çalışanları vurdu... 2020’de 77 bin 780 kişi işini kaybetme riski altında

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası bankalar önümüzdeki yıl için 77.780 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Sendikalara göre bu rakam 2015 yılındaki 91.448 kişinin çıkarılmasından sonra en yüksek seviye.

Bankalar son altı yılda toplamda 425.000 işten çıkarma gerçekleştirdi.  ABD’nin en büyük bankası olan Morgan Stanley 1500 işçi çıkartacak. İcra Kurulu Başkanı James Gorman, kesintilerin bankanın iş gücünün yaklaşık % 2'sini oluşturduğunu söyledi.

NEGATİF FAİZ YÜKÜ

Avrupa ülkelerinin ihracata yönelik yapısı ticaret savaşları ile bozulurken, negatif faiz oranları borç verme gelirini daha da yediği için Avrupa banklarını kötü bir yıl bekliyor. Hükümet programlarının ve borç verenlerin mali krizden sonra hızlı bir şekilde toparlanmasına yardımcı olduğu ABD'den farklı olarak, Avrupa'daki bankalar hala temellerini geri kazanmak için mücadele ediyorlar. Birçoğu personeli işten çıkarıyor ve karlılığı artırmak için işletmeler satıyor.

PERSONEL AZALTMA PLANI

Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank 2022’ye kadar yatırım bankacılığından çekileceğini ve 18.000 personelin işten çıkarılacağını duyurdu.

Bankalar muhtemelen gelecek yıl personel azaltma planlarını açıklamaya devam edecek. İsviçreli varlık yönetim şirketi Julius Baer, maliyetleri azaltmak için kesintiler yapmayı düşündüklerini söyledi.  İspanyol Banco Bilbao’da personelde azalma yoluna gideceklerini anlattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gül şen 29 Nisan 2020 21:14

    atın beni artık iş mi işkence mi belli değil zaten

  • İbram.memet31 Aralık 2019 18:13

    .kimsenin işine.son.verilmiyecek...bunun.cozumu.benimle.gorusup.konusmaktir...iscilerin.isine.son.vermek.cozum.degildir.cozumu.iscilerle..birlik.te.cozum.bulunur.onlari.itmekle.degil.