BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar para içinde yüzüyor----

Bankalar para içinde yüzüyor

Bankalar para içinde yüzüyor
22 Haziran 2020 - 16:17 www.finansgundem.com

Korona virüs kriziyle birlikte insanlar paralarını bankada tutmaya devam ediyor. Kriz döneminde ABD’li bankaların mevduatları 2 trilyon dolar arttı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası FED’in verilerine göre yıl başından itibaren ABD’li bankaların toplam mevduatı 2 trilyon dolar artarken insanların ölümcül korona virüsün yıkıcılığı karşısında birikimlerine dokunmadığı görülüyor.

Bankalara para akışı tarihte hiç görülmemiş bir şekilde arttı. Sadece Nisan ayında bankalara fazladan 865 milyar dolar yatırılırken bu rakam geçen seneki toplam artış miktarından daha fazla.

Bu durumun oluşmasında FED’in ve hükumetlerin mali ve finansal teşvikleri etkili oldu. Senato küçük işletmeler ve bireyler için milyarlarca doları bulan teşvik paketleri çıkarırken FED sınırsız tahvil alımları ile şirketlerin borçlanmasına yardımcı oldu. Ayrıca belirsizlikler hanehalkını nakitte kalmaya teşvik etti.

FED’in verilerine göre paranın üçte ikisinden fazlası ABD’nin en büyük 25 bankasına giderken en büyük payı JPMorgan Chase, Bank of America ve Citigroup gibi devler aldı.

Autonomous Research’ün analisti Brian Foran, bankaların mevduat artışını inanılmaz olarak nitelendirken bankaların Varyemez Amca gibi para içinde yüzdüklerini söyledi.

Ekonomist Melanie Debono vatandaşların pandemi sürecinde harcamadan kıstıklarını belirterek, “Normalleşme başlasa bile insanlar eskisi gibi özgürce para harcamak istemeyecekler çünkü kalabalık yerlerden uzak duracaklar ve yurt dışı seyahati yapmaktan çekinecekler” diyor.

Allianz'ın yaptığı tahmine göre 2020 yılının sonuna dek Avrupa'da 400 milyar euroluk ekstra sermaye birikimi olacak. Bu rakam Avrupa Birliği ekonomisinin yüzde 3'üne tekabül ediyor.

BDDK: Bankacılık sisteminde mevduat ve krediler arttı

Weidmann: Para basmak borçlu hükümetlere kalıcı yardım olmamalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)