BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBankalar ödeme alanının kazananı olabilir mi?----

Bankalar ödeme alanının kazananı olabilir mi?

Bankalar ödeme alanının kazananı olabilir mi?
03 Mart 2021 - 17:50 www.finansgundem.com

Oliver Wyman danışmanlarına göre, şimdi al sonra öde hizmetleri ödeme alanının oldukça küçük bir alanını oluştursa da, bankalar bu alandaki büyümenin yeni nesil tüketiciler hakkında ne anlattığına dikkat etmeli.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisinin başlangıcından bu yana giderek daha fazla tüketici e-ticarete yönelirken, satış noktasında taksit imkanı sunan Klarna ve Afterpay gibi fintek şirketleri popülerlik kazandı ve geçtiğimiz aylarda piyasa değerlerinde yükseliş görüldü. Rakip şirketlerden Affirm de geçtiğimiz hafta şimdi al, sonra öde hizmetine yönelik yeni bir kredi kartı piyasaya çıkardı.

Oliver Wyman’ın verilerine göre, müşterilerin online bir alışverişi taksitlere bölmesine imkan tanıyan şimdi al sonra öde hizmetini sağlayan fintek şirketleri, geçtiğimiz yıl ABD’de 20 milyar ila 25 milyar dolar değerinde ödeme işlemi gerçekleştirdi. Bu rakamın ise yükselmeye devam etmesi bekleniyor.

Fintek araştırma şirketi Kaleido Intelligence, tüketicilerin tüm dünyada satış noktasında taksitli ödeme hizmetini kullanarak 680 milyar dolar harcayacağını tahmin ediyor. 

Dijital bankacılık hizmeti sağlayıcısı Amount’un Finans Direktörü Kevin Lewis, “satış noktası ve şimdi al, sonra öde alanı, geleneksel kredi kartı alanından pazar payı çalıyor” dedi.

Amount ise, 2020 yılının ocak ayında online kredi kuruluşu Avant’dan ayrılarak bağımsız bir şirket olarak faaliyet göstermeye başladı.

Amount’un stratejisi ise geleneksel bankalara kendi şimdi al sonra öde hizmetini sunmak. Şirket ticaret yapanlarla değil bankalarla çalışıyor ve bankaların var olan sistemlerine satış noktası arayüzü ekliyor. Start-up şirketi sağladığı altyapı aracılığıyla bankaların sunduğu her şimdi al, sonra öde kredisi için yüzde alıyor. Buna ek olarak, şirketin gelirlerinin arasında ortalama 1 milyon dolar seviyesinde olan uygulama ücreti de yer alıyor.

Banking Dive’ın haberine göre, geçtiğimiz yıl 140 milyon dolar gelir sağlayan fintek şirketi TD Bank’la işbirliği yaparak, bankanın tüketicilere online alışverişlerinde taksitli ödeme seçeneği sunmasına imkan tanıyor. Lewis şirketin yakında açıklayacağı dört yeni işbirliği daha olacağını ve Avant’ın da gelecek sene platformda yer alacağını söyledi.

Lewis, “bankaların bu alanda yer alabilmesi için çok farklı bir altyapıya ihtiyaçları var ve pazarda var olmak için çözümleri bulmaları gerekiyor” dedi. Amount’un hizmetleri sayesinde bir banka kendi markasıyla taksitli ödeme çözümlerini aylar içinde müşterilerine sunabilir. Lewis açıklamasının devamında, “teknoloji açığını kapattığınızda ve bankalara finteklerle yarışmaları için gerekli teknolojiyi sağladığınızda, bankalar bu alanın kazananı olabilir” ifadesini kullandı.

Fintek savaşları bankaları da aşıyor

 

Altın öldü, Bitcoin güçleniyor

 

Finans sektöründe boğa piyasası geliyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)