BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBankalar o alana girmek için acele etmiyor----

Bankalar o alana girmek için acele etmiyor

Bankalar o alana girmek için acele etmiyor
04 Ekim 2022 - 08:40 www.finansgundem.com

Kısa bir süre öncesine kadar finans piyasalarının en önemli gündem maddesi haline gelen kripto paralara olan ilgi azaldıkça bankalar da bu alandaki yatırımlarını zamana yayıyor

Geçen yıl yatırım bankalarının özel birimler kurmaya başladığı kripto piyasalara olan ilgi giderek azalıyor. Kripto para fiyatlarındaki düşüş kurumsal yatırımcılar ve bankaların bu alandan uzak kalmalarında etkili oluyor. Bank for International’a (BIS) göre, küresel bankaların kripto varlıkları yalnızca %0.01 paya sahip. Basel III Monitoring raporuna göre, bankaların kripto para ve blok zinciri teknolojilerini benimsemek için acelesi yok.

BIS tarafından hazırlanan yeni rapor, en büyük 19 finans kuruluşunun 9,4 milyar euro (9,18 milyar dolar) değerinde kriptoya sahip olduğunu ve bunun da kripto varlık risklerini bildiren banka örnekleminde ağırlıklı ortalamada toplam riskin %0,14'üne eşit olduğunu gösteriyor.

Raporda, "Basel III izleme çalışmasına dahil edilen bankaların tamamı (yani kripto varlık risklerini rapor etmeyenler) göz önüne alındığında, miktar toplam risklerin %0.01'ine düşüyor" ifadesine yer verildi.

Bunun, toplamda, küresel bankanın kriptoya maruziyetinin yalnızca %0.01 olduğu anlamına geldiği; bunun, bankaların kripto para birimini benimsemenin arkasındaki itici güç olmadığının açık bir işareti olduğu belirtildi.

Yeni bir bankacılık krizi mi geliyor?

 

Banka hisselerinde operasyon yapan ekip gözaltına alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)