BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankalar müdahaleye alıştı----

Bankalar müdahaleye alıştı

Bankalar müdahaleye alıştı
21 Mayıs 2014 - 08:19 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Plosser, ABD ekonomisinin öngörüldüğü gibi büyümesi halinde Fed’in varlıklardan geri çekilme hızının yavaş kalacağını söyledi

ABD Merkez Bankası Fed’in varlık alımlarından çekilme hızına yönelik eleştiri geldi. Fed Philadelphia Başkanı Charles Plosser, ABD ekonomisinin beklendiği gibi yıllık yüzde 3 büyümesi halinde bankanın varlık alımlarından geri çekilme hızının yavaş kalacağını söyledi. Banka, aylık 85 milyar dolar şeklinde yürüttüğü alımları Aralık’tan itibaren her ay 10 milyar dolar azaltarak şu anki 45 milyar dolar seviyesine indirmiş durumda.

FED FAİZLERİ ARTIRMAK ZORUNDA KALACAK

ABD ekonomisindeki güçlenmenin Fed’i er ya da geç faiz artırımına zorlayacağını söyleyen Plosser, Fed’in politikalarında “eğrinin arkasında kalma” riski taşıdığını ifade etti.

EKONOMİ YERE SAĞLAM BASIYOR

Toparlanma başladığından bu yana ABD ekonomisinin yere en sağlam bastığı döneme girdiğini söyleyen Plosser, ilk çeyrekte gerçekleşen yüzde 0,1’lik zayıf büyümeyi ise bir “sapma” olarak niteledi.

BANKALAR MÜDAHALEYE ALIŞTI

Varlık alımlarındaki azaltmanın doğru yönde bir hareket olduğunu söyleyen Plosser, Fed ve diğer merkez bankalarının ekonomiye yönelik “yüksek derecede müdahaleci” politikalara alıştıklarını belirtti. Plosser, koşullar normale döndükçe Fed ve diğer merkez bankalarının perde arkasına çekilerek para politikasına da normallik kazandırması gerektiğini ifade etti.

DUDLEY: ENFLASYON YÜKSELECEK

New York Fed Başkanı William Dudley ise yaptığı konuşmada, ABD'de enflasyonun yılın geri kalanında yükselmeye devam edeceğini ve Fed'in koyduğu yüzde 2'lik enflasyon hedefinin bir tavan olmadığını söyledi. Dudley, büyümeye yönelik olumsuz etkenlerin güç kaybetmesine rağmen büyüme hızının hayal kırıklığı yarattığını da ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)