BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar Londra’yı terk ediyor----

Bankalar Londra’yı terk ediyor

Bankalar Londra’yı terk ediyor
10 Şubat 2021 - 08:18 www.finansgundem.com

Büyük yatırım bankaları daha fazla personeli İngiltere’den AB'ye kaydırmaya hazırlanıyorlar.

İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden ayrılması sonrasında dünyanın önde gelen yatırım bankaları Londra'nın finans bölgesinden daha fazla istihdamı Avrupa'ya kaydırmaya hazırlanıyorlar.

Financial News'un isminin açıklanmasını istemeyen bankacılara ve işe yerleştirme şirketlerinin yöneticilerine dayandırdığı haberine göre, hali hazırda binlerce istihdama Frankfurt, Paris ve Amsterdam gibi Avrupa finans merkezlerine taşımış olan büyük yatırım bankaları ikinci bir dalgaya hazırlanıyor. Bankaların bu yönde hazırlık yapmalarına neden olarak AB regülatörlerinin taşınma yönündeki baskılarını gösteren Financial Times, bazı bankaların Avrupa'da mevcudiyetlerini artırmak için taşındıkları yerlerde işe alımlar yapmakta olduklarını da belirtti. Frankfurt merkezli yatırım bankacılığı sektörüne odaklı yönetici araştırma şirketi Global Mind Group'tan Andreas Halin yaptığı açıklamada, "Taşınmalar olduğunda buralarda da işe alım dalgası olacak. Brexit değişim için teşvik ediyor, zorluyor" diye konuştu.

Londra’nın Brexit sonrası tek çıkar yolu

 

Londra Finans sektöründe iş kalmadı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)