BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBankalar kurtuldu ama gençler...----

Bankalar kurtuldu ama gençler...

Bankalar kurtuldu ama gençler...
11 Mart 2013 - 14:08 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz çarpıcı açıklamalarda bulundu

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Brüksel’de yaptığı açıklamalarda, kriz sürecince bankaların kurtarılması için yüz milyonlarca euro harcandığını fakat bu süreçte bütün bir genç nesli kaybettiklerini söyledi.
2009’da Yunanistan’ın krizde patlak vermesi ile başlayan süreçte oluşturulan kompleks kurtarma planları ile bankacılık sektörüne ortalama 700 milyar dolar akıtıldığını açıklayan Schulz, sosyal yapının bozulması ile Avrupa Birliği’nde 26 milyon kişinin işsiz kaldığını belirtti. Özellikle sorunlu olan Yunanistan, İspanya, İtalya’nın bazı bölgeleri ve Portekiz’de her iki gençten birinin işsiz olduğuna dikkat çeken Schulz, güney Avrupa patlak veren protestoların artan tepkinin soysal patlamanın göstergesi olduğunu belirtti.
Sorunlu bölgelerde suç oranlarının yükseldiği göçmenlere karşı saldırıların arttığı raporlanırken, Avrupa için en büyük tehdidin insanların birliğe olan inancının kaybolması olduğu belirtiliyor.
Euro Bölgesi’nin düşünülenden daha büyük bir tehlike altına olduğunu kaydeden Avrupa Parlamentosu Başkanı, geçtiğimiz hafta gelen Yunanistan işsizlik rakamlarına dikkat çekti. 15-24 yaş aralığında yüzde 57’lik kesimin işsiz olduğunu yineleyen Schulz, genç işsizliğinin bölgenin en önemli sorunu olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)