BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar kredi kartından para kazanmıyor!----

Bankalar kredi kartından para kazanmıyor!

Bankalar kredi kartından para kazanmıyor!
12 Kasım 2015 - 17:05 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, kredi kartı satışından bankaların para kazanmadığını söyledi

Garanti Bankası’nın kredi kartı Bonus, müşterilerinin hayatını kolaylaştıran ve kredi kartı sektöründe bir ilk olan BonusFlaş uygulamasını kullanıma sundu.
 
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç ise toplantıda yaptığı açıklamada kredi kartı satışından bankaların para kazanmadığını söyledi. Genç, “Sektör kredi kartından para kazanmıyor. Ölçek olarak en büyük biziz. Önemli derecede para kazanmadığımızı söyleyebilirim... Müşterilerimiz bizden kredi kartını ortalama günde 10 defa kullanıyor. Bir derdim var çöz bunu diyor. Biz buna kulağımızı tıkayamayız. İkincisi biz bu işe bakarken müşteri toplamında bakıyoruz. 'Kart işi tek başına kar etmiyor olabilir ama müşterinin bütününden bir getiri elde etmeyi amaçlıyoruz" dedi.
 
AYLIK ÖDEMELERDE SORUN YAŞIYORLAR
 
"Bireysel kredi kartı kullanımında takibe düşen sayısı azalıyor ama bireysel kredi kullananlarda takibe düşen sayısı artıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Genç, "Bildiğiniz gibi ihtiyaç kredilerinde vade 60 aydan 36 aya kadar indi. Müşterilerin toplam borçluluk seviyesinde aslında bir sorun yok. Sadece vade kısaldığı için aylık ödeme tutarlarında artış oldu. Tüketicilerin aylık ödemelerini yapmakta sorun yaşadığını görüyoruz" şeklinde cevapladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)