BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar işlem ücretlerinde kontrolü kaybetti----

Bankalar işlem ücretlerinde kontrolü kaybetti

Bankalar işlem ücretlerinde kontrolü kaybetti
13 Ağustos 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Bankacılık hizmetleri sunmak oldukça yüksek maliyetli. Fintek şirketleri şube maliyetleri olmadığı için işlem ücretlerinden vazgeçebiliyor olsa da, finansal kurumların bankacılık maliyetlerini tamamen kaldırması mümkün değil.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankacılık hizmetleri sunmanın maliyeti oldukça yüksek. Bu nedenle finansal kurumların ve finansal hizmet sağlayıcıların bankacılık maliyetlerini tamamen ortadan kaldırması mümkün olmayabilir. Ancak 2021 yılında finans sektörünün bankacılığın gerçek maliyeti konusunda daha şeffaf olması gerekiyor. Bir banka hesabı açmak zaman zaman ücretlerin belli olmadığı bir tamirciye gitmek gibi olabiliyor.

Basit bir işlem için girdiğiniz dükkandan, ihtiyacınız olup olmadığına emin olmadığınız ve kesinlikle talep etmediğiniz birçok hizmet için para ödemiş olarak çıkabiliyorsunuz. Arabanızın tamiri için birine para ödemek sorun olmayabilir. Ancak neye para ödediğinizi bilmiyor olmanız büyük bir sorun. Forbes’un haberine göre minimum bakiye, hesap aşım ücreti, yetersiz bakiye ve ATM ücretleri maliyetleri karşılamanın oldukça ötesinde ve bankaların milyarlarca dolar kar etmesini sağlayan bir yöntem haline geldi.

Bu ücretler ise genellikle en savunmasız müşteriler üzerinde büyük bir etki yaratıyor. Ancak gerçekte birçok banka işlem ücretlerinin ne kadar şeffaf ve rekabetçi olduğunu umursamıyor. Bankacılık ücretleri ise istikrarlı bir şekilde artıyor. Günün sonunda insanlar yalnızca paralarının güvende olmasını istiyor. Müşteriler genellikle bankacılık ücretlerinin kaldırılmasının mümkün olabileceğini düşünmüyor ve paralarının güvende olması için istenen ücretleri ödüyor.

Bankalar içinse rekabetçi ya da şeffaf bankacılık ücretleri istenen bir durum değil. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 2020 yılında bankalar yalnızca hesap aşım ücretlerinden 30 milyar dolar elde etti. Giderek daha fazla fintek şirketi pazara girerken geleneksel bankaların fiyatlama modellerini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Fintek şirketleri geleneksel bankaların sahip olduğu müşteri güvenine sahip değil.

Bu nedenle güven yaratmak için olabildiğince şeffaf olmak zorundalar. Bu ise kararlı bir çaba gerektiriyor. Ücretler konusunda daha şeffaf hale gelmek isteyen bankaların ise bu süreçte karlarının azalması gerekmiyor. Bu nedenle bankalar limit aşımı ya da yetersiz bakiye gibi ücretleri kaldırarak finansal olarak en savunmasız olan müşterilerini destekleyebilir ve bunun yerine açık ve belirgin bir bankacılık ücreti talep edebilir.

Bu şekilde müşteriler her ay neye ödeme yaptıklarını bilir ve buna göre bir bütçe yapabilir. Uzun bir süre boyunca bankalar karmaşık ücret yapılarıyla faaliyet gösterebildi. Çünkü başka bir alternatif yoktu. Fintekler müşterilerine karşı şeffaf olmak için yeni ve inovatif yöntemler bulurken, geleneksel bankaların da bankacılık ücretlerini gözden geçirmeye başlaması ya da müşterilerini tamamen kaybetmeyi göze alması gerekiyor.

Bitcoin: Geleceğin parası mı?

 

Kurumsal yatırımcılar kripto piyasasına akın ediyor

 

'Ekimden önce faiz indirimi mümkün değil'

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Refiye13 Ağustos 2021 19:33

    Artık aleni hesap sahiplerinden para tirtıklayıp resmen hırsızlık yapıyorlar bunların başlarındaki yönetici sıfatındaki kişiler birer suçludur suça ortaktırlar yargılanmaları gerekir geçmişe dönük olarak