BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar için regülasyon çağrısı----

Bankalar için regülasyon çağrısı

Bankalar için regülasyon çağrısı
14 Ekim 2014 - 06:36 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Jean Tirole, hükümet desteğinden faydalanan bankaların ağır regülasyonlarla karşılaşması gerektiğini belirtti

2014 yılı Nobel Ekonomi ödülü sahibi Jean Tirole, hükümet desteğinden faydalanan bankaların ağır regülasyonlarla karşılaşması gerektiğini belirtti.

Fransız Professör, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, ''Bankaların, mükelleflerle kumar oynamayı önlemesini sağlayacak güçlü kurallara ihtiyacımız var. Kurtulacaklarsa regüle edilmeleri gerek'' diye konuştu.

Regülasyonun, şirketler ile bankaların faaliyetlerini engellemekle ilgili olmadığını kaydeden Tirole, ''Regülasyon, oyunun kuralları ile ilgili'' diye konuştu.

Tirole, finansal krizden bu yana uygulanan bankacılık regülasyonlarının çalışıp çalışmadığını söylemek için henüz çok erken olduğunu dile getirdi.

Paris Dauphine University ve ABD'de Massachusetts Institute of Technology mezunu olan Tirole 1.1 milyon dolar tutarındaki ödülün sahibi olacak.

Jean-Jacques Laffont Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Tirole, Toulouse School of Economics öğretim üyeliği yapıyor ve Toulouse Endüstriyel Ekonomi Enstitüsü'nan (IDEI) Bilimsel Direktörlüğü görevini yürütüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)