BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar için flaş hamle----

Bankalar için flaş hamle

Bankalar için flaş hamle
19 Ocak 2015 - 19:31 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, kredi notlarının düşürülebileceği belirtilen bankalar için önlem alıyor

Rusya Merkez Bankası, bankaların kredi notları için Kırım'ın ilhakından önceki tarihleri baz alacağını duyurdu. Hamlenin kredi notları yatırım yapılamaz seviyesine inme tehlikesi altındaki bankaların sermaye gereksinimlerini hafifletmek için atıldığı belirtiliyor.

Merkez Bankası'ndan bugün yapılan açıklamada, birçok bankanın kredi notu için 1 Mart 2014 öncesinin baz alınacağı ifade edildi. Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ülkenin en büyük bankası Sberbank'ın notunu BBB'den BBB-'ye indirdi. Fitch aynı zamanda Rosbank, Gazprombank, Vnesheconombank'ın da kredi notlarını düşürdü. Moody's de Rusya'nın kredi notunu 3 gün önce yatırım yapılabilir seviyenin en altına çekmişti.

Rus yetkililer, Ukrayna'daki çatışmalar ile ruble ve petrol fiyatlarındaki düşüşlerin ülkeyi resesyona yaklaştırdığı bir dönemde, bankacılık sektöründe kriz çıkmasını engellemek için geçen ay bir önlem paketi açıklamıştı. VTB Capital'dan Mikhail Nikitin, kredi notlarının sermaye yeter rasyolarını belirlemek için kullanılan risk ağırlamalarını etkileyerek, notları düşmesi halinde bankaları savunmasız hale getirdiğini dile getirdi.

VTB sabit getiri analisti Nikitin "Merkez Bankası'nın bu önlemleri proaktif gözüküyor. Zira bankacılık sektöründeki krizin etkilerini henüz tam göremedik. Bu tür muhasebe tedbirleri herhangi bir fonlama gerektirmiyor. Bu yüzden hükümetin devlet fonundan ek fonlama talep etmesine ihtiyaç duyulmuyor" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)