BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar finteklerle rekabet için dijitalleşiyor----

Bankalar finteklerle rekabet için dijitalleşiyor

Bankalar finteklerle rekabet için dijitalleşiyor
08 Haziran 2021 - 15:46 www.finansgundem.com

Bilgi teknolojileri ve danışmanlık şirketi Capgemini’nin yaptığı araştırmaya göre bankalar fintek şirketlerinin sunduğu hizmetlerle rekabet edebilmek için dijitalleşiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek volatiliteli bir ortama rağmen fintek sektörü 2020’nin dördüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre anlaşma aktivitesinde %11 büyüme bildirdi. Ancak fintek sektörü bundan önce dört yıl üst üste gerileme görmüştü. Bilgi teknolojileri ve danışmanlık şirketi Capgemini’nin küresel fintek raporuna göre, kapsamlı ürün portföylerine sahip olan fintek şirketleri yatırımcıların da desteğini alıyor.

Birçok fintek start-up şirketi de karlılık sağlamaya adım adım yaklaşıyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, fintek sektörü korona virüs pandemisindeki zorlu süreçte direnç gösterdi. Operasyonel ve finansal güçlüklere rağmen çift haneli büyüme rakamları görüldü.

Fintek şirketlerinin giderek artan popülerliğiyle birlikte geleneksel bankalar da çeşitli müşteri segmentlerine hitap edebilmek için dijital hizmetler sunmaya başladı. Capgemini’nin küresel yıllık fintek raporu, fintek start-up şirketlerinin karlılık bariyerini başarıyla aştığını ortaya koydu.

Bunun karşılığında geleneksel bankalar ise rekabet nedeniyle ortaya çıkan tehditler için alternatif seçenekleri değerlendiriyor. Fintek şirketleri giderek yükselmeye devam ederken, tüketiciler geleneksel bankalara daha fazla güven duyuyor. Tüketiciler fintek şirketlerine yavaş yavaş ısınsa da, geleneksel bankalara duyulan güvenin oranı halen daha yüksek.

Araştırmaya katılan tüketicilerin %68’i birincil bankaları tarafından sunulan dijital hizmetleri denemeyi tercih edebileceğini söyledi. Kesintisiz finansal hizmetler potansiyeli ise oldukça açık. Geleneksel bankalar güçlü yanlarını odak noktası haline getirmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda gelecekte fintek şirketlerinin gerisinde kalmamak için zayıf yanlarını da telafi etmeye çalışıyor.

Araştırmaya katılan banka yöneticilerinin %63’ü yalnızca dijital yan şirketlerin yaygın bankacılık hizmetlerine imkan tanıdığını söyledi. Katılımcıların %50’si ise dijitalleşmenin yeni ürünleri piyasaya daha hızlı sürme avantajı sağladığını ifade ederken, %52’si işbirliğinin daha kolay hale geldiğini söyledi. Capgemini’nin hazırladığı fintek raporu 33 pazarın verilerini içeriyor.

Merkez Bankası faizleri indirir mi?

 

Kripto piyasasında güven bunalımı: Sert düşüş!

 

Akbank Yatırım Hizmetleri 1 milyon yatırımcıya ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)