BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankalar Draghi'nin planını anlayamadı----

Bankalar Draghi'nin planını anlayamadı

Bankalar Draghi'nin planını anlayamadı
01 Temmuz 2014 - 09:29 www.finansgundem.com

Draghi'nin son açıkladığı teşvik araçları gizli bir mesaj içeriyor

Mario Draghi'nin yeni teşvik paketi gizli bir mesaj içeriyor. Bu mesaj 2018'den önce faiz oranlarınının düşeceğini düşünenlere şimdiden kredi çekmeyi öğütlüyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) başkanı bankalara 4 yıla kadar çıkan nakit sağladı. AMB bu hamleyi bankaları takviye etmek ve kredi alımını teşvik ederek ekonomik toparlanmayı desteklemek için yaptı. Bir başka neden ise, AMB'nin aşırı gevşek para politikasından geri dönüleceği zaman için yatırım çekmek. Bir banka faiz oranlarının zaman içinde ne kadar çok artacağını tahmin ederse kredinin değeri o kadar artıyor.

AMB, 4 hafta sonra euro bölgesinin düşe kalka ilerleyen toparlanmasını düzlüğe çıkarmak için  daha önce görülmemiş bir planı duyurdu. Ekonomistler ve yatırımcılar halen planı tamamiyle anlayabilmiş değil. Draghi, yatırımcıları Faiz oranlarını Amerika Merkez Bankası (FED) ve İngiltere Merkez Bankası'ndan (BOE) daha uzun süre düşük tutacağı konusunda ikna etmeye çalışıyor. Ancak teşviğin boyutu ve yüksek faiz oranları arasındaki ilişki bu durumun sonsuza kadar sürmesini mümkün kılmıyor.

Pacific Investment Management'ın Münih'teki idarecisi Andrew Bosomworth ''Daha basit olasılıklar olsa da Draghi'nin son hamlesi para politikalarının karmaşıklığını artırdı. Bir karara varmadan önce ekonominin vereceği tepkiyi beklemek daha akıllıca. Ama eğer bu hamlenin işe yarayıp yaramayacağı ile ilgili bir tahminde bulunmam gerekseydi, yüzde 50'ye 50 şans verirdim.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)