BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar dönüşen sektörde nasıl güven sağlayacak?----

Bankalar dönüşen sektörde nasıl güven sağlayacak?

Bankalar dönüşen sektörde nasıl güven sağlayacak?
28 Ocak 2022 - 17:53 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz 18 ayda dijital hizmetlerin kullanımı hızla artarken, fintek şirketlerine duyulan güven de yükseldi. Geleneksel finans kurumlarının, fintek şirketleriyle rekabet edebilmek için tüketici güvenini yeniden tesis etmesi gerekiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin finansal hizmetler sektöründeki dönüşüm, bir dönüm noktasına ulaştı. Geride bıraktığımız 18 ayda korona virüs pandemisi nedeniyle uygulanan karantinalar ve diğer toplumsal değişimlerle birlikte, fintek şirketleri, yeni nesil bankalar geleneksel finans kurumları karşısında büyük oranda pazar payı kazandı. EY tarafından yapılan bir araştırmaya göre 65 yaş üzerindeki tüketiciler, geleneksel bankalara fintek şirketlerinden daha fazla güvenen tek grup.

Diğer tüm yaş grupları fintek şirketlerine daha fazla güveniyor ve gençler geleneksel bankalara karşı temkinli bir yaklaşım izliyor. Bu trend ise geleneksel bankalar için kapanan hesaplar anlamına geliyor. Forbes’un haberine göre pandemi öncesinde EY’nin aynı araştırmasında ABD’li tüketicilerin yalnızca %6’sı fintek şirketlerini birincil finansal kurumları olarak belirlemişti. 2021 yılında ise bu rakam %31’e yükseldi. Bu trendler geleneksel finans kurumları için bir tehdit oluşturuyor.

Bankalara duyulan güvenin temelinde uzun süredir pazarda bulunma, kurumsallık ve şube ağları gibi unsurlar var. Bu unsurlar artık tüketiciler için yeterli değil ve bankalar müşteri kazanmak ve müşterilerini ellerinde tutabilmek için savaş vermek zorunda. İşte bankaların tüketici güvenini kazanmak ve fintek şirketlerine müşteri kaybetmemek için atması gereken adımlar.

1. Veri odaklılık

Bir banka şubesi yöneticisinin bir müşteriyle ilgili edinebileceği tüm bilgiler verilerde mevcut. Veri kullanımı mümkün kılındığında, bir müşterinin tüm dijital etkileşimleri, bireysel bir bankacıyla çalışıyormuşçasına geliştirilebilir. Bugün geleneksel Finans kurumları, dijital dönüşümlerini tamamlamak için büyük yatırımlar yapıyor. Ancak sonuçlar tatmin edici olmuyor. Yeni teknolojiler veriye odaklandığında, mobil algoritmalar finansal kurumların müşteri analizlerini gerçekleştirmesine imkan tanıyor.

2. Veri gizliliği

Veri gizliliği şimdi veri ekonomisinde rekabet avantajı sağlayan bir unsur. Bu özellik tüketici tercihlerini de etkiliyor. Örneğin Apple gizlilik ve güvenlik güncellemelerini reklamlar aracılığıyla duyuruyor. Finansal kurumlar da finansal verilerin güvenliği ve gizliliğinin önemini anlıyor. Veri gizliliği finansal kurumların kimliklerinin kilit bir parçası ve bunu dijital alanda da sürdürmeleri gerekiyor. Bu güvenliği sağlayarak bankalar, geleneksel ekonomide kazandıkları güveni, dijital alanda da tesis edebilir.

3. Müşteri işlemleri değil, müşteri deneyimi

Veri kullanımı ve gizlilik koruması sağlandıktan sonra finansal kurumların dijital kanallarını, müşteri odaklı bir yaklaşımla yeniden tasarlaması gerekiyor. Dijital bankacılık kanalları, kullanıcılara kişiselleştirilmiş deneyimler sağlayabilirken, kişisel hizmetler ile bilgiler ve aynı zamanda öneriler de sunabilir. Elbette bu kişiselleştirmenin temelinde veri kullanımı yer alıyor. Her müşterinin veri geçmişi birbirinden farklı olduğu için, her müşterinin dijital deneyiminin de farklılık kazanması gerekiyor.

4. Bir bankadan daha fazlası olmak

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre ortalama bir akıllı telefonda 80’in üzerinde uygulama bulunuyor. Bunlar arasında ulaşım uygulamaları, seyahat, harita, internet tarayıcıları, haber uygulamaları gibi uygulamalar var. Bu uygulamaların her biri mevcut koşullar altında kullanıcıların verilerini topluyor ve bu veriler konusunda genellikle şeffaf davranmıyor. Kullanıcılar veri kullanımının sağladığı kişiselleştirilmiş deneyimleri talep ediyor olsa da, verilerinin gizliliği konusunda da endişe duyuyor.

Bu nedenle de tüketicilere bankaların dijital kanallarının, veri temelli hizmetleri sunarken veri güvenliği de sağladığını bilmesi gerekiyor. Geleceğin banka uygulamaları bir akıllı telefonda bulunan tüm uygulamaların toplandığı bir merkez haline gelebilir.

Deutsche Bank’ın geri dönüş mücadelesi henüz bitmedi

 

Omaha Kahini’nin serveti Zuckerberg’i de geçti

 

Milyarderlerin yatırım yaptığı start-up şirketi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)