BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar dolar ve euro hesabı açmıyor----

Bankalar dolar ve euro hesabı açmıyor

Bankalar dolar ve euro hesabı açmıyor
31 Mayıs 2023 - 09:29 www.finansgundem.com

Rusya'da dolar ve euro hesapları tarihin tozlu raflarına kaldırılıyor. Ülkede, bu birimlerde birikim hesabı açan sadece iki banka kaldığı bildirildi.

Rusya'da büyük bankalar arasında dolar ve euro birikim hesabı açan yalnızca iki kuruluş kaldı. İzvesitya gazetesi, vadeli hesap açtıran oyuncuda sayının altıyla sınırlı olduğunu yazdı.

Haberde, Merkez Bankası'nın kısıtlayıcı önlemleri ve talebin düşük seyretmesi nedeniyle bu türdeki hesapların tarihe karışmak üzere olduğu yorumuna yer verildi.

Büyük bankalar arasında hem dolar, hem euro birikim hesabı açma imkanı sunan tek banka MKB. Alfa-bank'da ise yalnızca dolar hesabı açılabiliyor. Sber, VTB, PSB, GPB, Sovkombank, Otkrıtiye, Rosbank, Raiffeisenbank ve Rosselhozbank artık bu yönde hizmet vermiyor. UniCredit yetkilileri yeni hesap açmadıklarını, mevcut hesaplardan ise komisyon alındığını belirtiyor.

ÇİN YUANI VE ARAP DRAHMİSİ İMKANI

Gazeteye konuşan bir Rosbank yetkilisi, Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyona tepki olarak alınan yaptırım kararlarından sonra bankaların portfolyolarında bu tür ürünlere yer vermesinin imkansız hale geldiğini dile getirdi.

Gazete, bazı bankaların Çin yuanı ve Arap drahmisi hesapları açma imkanı tanıdığına değiniyor.

Merkez Bankası verilerine göre, 1 Nisan itibarıyla bankalarda döviz hesaplarında bulunan para miktarı 3,76 trilyon rubleye denk (46 milyar dolar). Bu miktar geçtiğimiz yıla oranla yüzde 36,4 daha düşük. (türkrus)

Rusya'da ekonomi aşırı ısınma dönemine girebilir uyarısı

 

Rusların Türkiye turu talebine 'seçim' etkisi

 

İşte Rusların görmek istediği dolar kuru

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)