BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar dolandırıcılık mağdurlarına tazminat ödeyecek----

Bankalar dolandırıcılık mağdurlarına tazminat ödeyecek

Bankalar dolandırıcılık mağdurlarına tazminat ödeyecek
14 Ocak 2023 - 14:08 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Bakanlar Kurulu ve Merkez Bankası’na ülkede dolandırıcıların eylemlerinden etkilenen mağdurlara tazminat ödenmesi için bir sistem oluşturma talimatı verdi.

Rusya Federasyonu hükümetinin Merkez Bankası ile birlikte ülkedeki  bankaların ve diğer kredi kurumlarının dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda birikimleri çalınan Rus vatandaşlarına tazminat ödemesi için bir mekanizma oluşturması istendiği talimatı, Kremlin resmi internet sayfasında paylaşıldı.

Talimatın gerekliliklerinin 1 Temmuz 2023 tarihine kadar devlet başkanlığına sunulması gerektiği belirtilirken, projeye Başbakan Mihail Mishustin ve Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina sorumlu olarak atandı.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, siber suçlular bu yılın ilk dokuz ayında banka müşterilerinden toplamda 10 milyar rubleden fazla para çalarken, bu rakamın da bir önceki yıla göre rekor seviyeye ulaştığı aktarıldı.

Yakın zamanda Rusya Dijital Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Rusların siber okuryazarlığına ilişkin araştırmanın sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 60’ından fazlasının bu yıl içerisinde telefon yoluyla dolandırıldığı anlaşıldı.

Rusların üçte birinin kimlik avı ile e-posta üzerinden dolandırıldığını bulan Dijital Kalkınma Bakanlığı, RTK-Solar ve NAFI Analitik Merkezi ile birlikte yürütülen araştırmalara göre, bu yıl Rusların yüzde 67’sinin cep telefonu yoluyla dolandırıcılıktan dolayı maddi zarar gördüğünü bildirdi.

Alman spor giyim devi Rusya'ya dönüş hazırlığında

 

Twitter'da 14. ifşa: Rusya Gate Yalanları

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)