BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar Bitcoin’i benimseyecek mi?----

Bankalar Bitcoin’i benimseyecek mi?

Bankalar Bitcoin’i benimseyecek mi?
15 Nisan 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Bitcoin hareketli bir pandemi süreci geçirdi. Değeri 2020’nin mart ayından bu yana neredeyse 10 kat artış gördü. Kurumsal yatırımcıların kripto paraya yönelik ilgisi artarken, bankaların hamlesi ne olacak?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi sürecinde Bitcoin’in değeri 10 kat arttı ve 2020’nin mart ayından bu yana 60,000 dolara ulaştı. En popüler kripto para yeni rekorlar kırarken, Tesla CEO’su Elon Musk gibi kurumsal yatırımcıların ilgisiyle, diğer kurumlar da Bitcoin’i değerlendirmeye başladı. Piyasalar tüm bunları daha önce de yaşamıştı. Bitcoin fiyatları 2017 yılında 10,000 dolar ile 20,000 dolar arasında gidip gelirken, bazı borsa platformları Bitcoin işlemlerine imkan tanımayı değerlendirmişti.

Bugün Morgan Stanley ve Goldman Sachs Bitcoin işlemleri yapma imkanını varlık yönetimi birimlerinin müşterilerine tanımaya oldukça yakın. Bu iki şirket toplamda 3 trilyon dolarlık varlık yönetiyor ve bu nedenle Bitcoin savunucuları bu gelişme nedeniyle oldukça heyecanlı.

Goldman’ın göreve yeni başlayan Küresel Dijital Varlıklar Başkanı Mathew McDermott mart ayında CNBC’ye yaptığı açıklamada, “şirket genelindeki ekiplerle bireysel varlık yönetimi müşterilerine kripto alanına erişim sağlamak için yolları araştırıyoruz ve bu yakın zamanda açıklamayı planladığımız bir şey” dedi. Bitcoin fiyatlarının 2020’nin aralık ayından bu yana rekor kırmasıyla, ceplerinde yüksek miktarda parası olan müşteriler, kripto paraya yönelik talepte bulunuyor.

Goldman ve Morgan Stanley’nin karşılaştığı sorun ise özellikle de finansal işlemlerini dijital ortamda yapmayı tercih eden birçok müşterinin nasıl Bitcoin alacaklarını bilmiyor olmaları. Ancak teknolojiyle daha içli dışlı olanlar, online borsa işlem platformları Robinhood, Coinbase ya da Cash App üzerinden birkaç tıkla Bitcoin alabiliyor. Bitcoin alanını anlamak ya da kitlelerin rahat hissedeceği bir başlangıç süreci bulmak arasında halen büyük bir uçurum var.

finansgundem.com'un derlemesine göre, 2021’in şubat ayında eToro tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin yatırımcılarının yalnızca %15’i kadın. Bitcoin yatırımcılarının demografisi, ABD Para Birimi Denetleme Ofisi’nin (OCC) bankalara kripto depolama hizmetlerine onay vermesiyle yakın zamanda değişecek. Bu onay, her ölçekte bankaya katılım imkanı tanıdığı için oldukça önemli.

Bitcoin fiyatı yeni rekorların eşiğindeyken, bankaların tüketici seviyesinde Bitcoin işlemlerine olanak tanıması ve Goldman ile Morgan Stanley’nin adımlarını izlemesi oldukça mantıklı. 

OCC’nin onayı ve Oklahoma merkezli küçük ölçekli banka Vast’ın yakın zamanda Bitcoin’e erişim sağlama hamlesiyle fintek şirketlerine de kripto alanındaki paylarını genişletme imkanı tanınıyor. Kripto para alanına girmek isteyen fintek şirketleri, alanda deneyim sahibi olan Vast gibi bankalarla işbirliği arayışına girecek.

Uzun yıllardır, düzenleme alanındaki belirsizlikler Bitcoin ve diğer kripto paraları kurumlar ve yatırımcılar için oldukça riskli bir yatırım olarak konumlandırmıştı. Ancak şimdi belirsizlik dağılıyor. Daha önce kripto paralara karşı şüpheci yaklaşan tüketicinin ilgisi hiç olmadığı kadar yüksek. Coinbase gibi şirketlerin halka arz olması da kripto alanının itibarını yükseltiyor ve yatırımcılara güven sağlıyor.

Dev banka, 13 ülkede perakende bankacılığı kapatıyor

 

HSBC’de üst düzey yöneticiler İngiltere’den ayrılıyor

 

Hükümetlerin yeşil politikaları bankaları zorlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)