BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBankalar AMB'den faiz indirimi bekliyor----

Bankalar AMB'den faiz indirimi bekliyor

Bankalar AMB'den faiz indirimi bekliyor
24 Nisan 2013 - 14:26 www.finansgundem.com

Aralarında UBS, RBS ve Deutsce Bank'ın da bulunduğu bankalar AMB'den faiz indirimi bekliyorlar

Euro Bölgesi ekonomisinin kötülemesiyle aralarında UBS AG ve Royal Bank of Scotland Group Plc'nin de yer aldığı bankalar Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizini indireceğini öngörüyor.
İmalat ve hizmet aktivitesi göstergelerinin Nisan'da üretimdeki zayıflığı öne çıkarmasıyla her iki bankanın ekonomistleri de Mayıs'ta faiz indirimi beklemeye başladı. Almanya'nın Ifo iş dünyası güven endeksi de bugün ekonomistlerin beklentisinin üzerinde düştü.
AMB'deki politika yapıcıları da 2 Mayıs'taki toplantılarında faiz indirimi olabileceğinin sinyalini verdi. AMB Başkanı Mario Draghi ay başında toparlanmanın bozulması hâlinde borçlanma maliyetlerini düşürebileceğini söylemesinin ardından 19 Nisan'da ekonomik verilerde hiçbir ilerleme görmediğini ifade etti. ABD Yönetim Kurulu üyelerinden Joerg Asmussen de Draghi'nin 1 gün sonrasında verilerin ihtiyaca işaret etmesi hâlinde faizleri indirebileceklerini dile getirdi.
Öngörülerinin ana çıkış noktasının merkez bankası yönetim kurulu üyelerinin son aydaki açıklamaları olduğunun altını çizen RBS'in ekonomistlerinden Richard Barwell, bir ay daha zayıf veri görmenin toparlanmanın kalıcı bir şekilde geciktiğini göstermediğini, bunun da yeterli bir neden olduğunu söyledi.
UBS, AMB'nin politika faizini yüzde 0.75'ten yüzde 0.5'e indireceğini öngördü.
ECB faizi 25 baz puan indirebilir
Deutsche Bank, Euro Bölgesi’nden gelen verilerin ardından gelecek haftaki ECB toplantısından Faiz indirimi kararı çıkabileceğini belirtti. Detaylar:
Euro Bölgesi’nden gelen zayıf PMI verisi ve Almanya´da Ifo iş güveni verisinin zayıf kalmasının ardından 2 Mayıs’taki ECB toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimi olabileceğini düşünüyoruz.
Banka Kredi Anketi de parasal politika hamlesini destekler yönde geldi. Anket mortgage talebinde sert düşüş olduğunu gözler önüne serdi.
Mayıs ayında gelecek bir faiz indirimi ECB´nin son faiz indirimi de olmayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)