BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar altında ne bekliyor?----

Bankalar altında ne bekliyor?

Bankalar altında ne bekliyor?
05 Ocak 2016 - 12:28 www.finansgundem.com

Hedge fonları ve bankalara göre altında görülen ardı ardına üç yıllık düşüş yeterli olmayabilir

Altında, 1998 yılından bu yana görülen en uzun düşüş sürecinin, hedge fonlarının altın fiyatının düşmeye devam edeceğine ilişkin rekor düzeyde pozisyon almasıyla bazı yatırımcılar için henüz yeterli düzeyde olmadığı anlaşılıyor.

Para yöneticileri daha derin bir düşüş beklentisiyle altında net kısa pozisyonlarını yedinci haftaya taşıdı. Altında tüm zamanların en olumsuz duruşu olan söz konusu hamle, fiyatların 2015 yılındaki yüzde 10'luk düşüşünün ardından gelirken, fiyatlarda ardı ardında gelen üç yıllık düşüş tamamlandı.

Altın, geçtiğimiz yıl doların değer kazanması ve Fed'in ABD faizlerini 2016 yılında artırmaya devam etmeye hazırlanmasıyla birlikte, yatırım aracı olarak çekiciliğini yitirerek değer kaybetti. Altın destekli exchange traded fonlardan (ETF) 2015 yılında 10 milyar dolardan fazla bir miktar silindi.Hedge fonlarının yanında, Goldman Sachs Group ve Societe Generale SA gibi önemli bankalarda değerli metalde daha fazla düşüş öngörüyor.

New Jersey'de Circle Squared Alternative Investments başkanı Jeffrey Sica, “Altının düşüşü tamamen Fed'e ve güçlü dolara bağlı. Eğer ivme aşağı dönerse tüm varlıklarda aşağı yönlü baskı göreceğiz. Altın bu nedenle açığa satış yapanlar için favori varlık konumuna geldi” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)