BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar 74 milyar €'luk borcu satacak!----

Bankalar 74 milyar €'luk borcu satacak!

Bankalar 74 milyar €'luk borcu satacak!
20 Temmuz 2015 - 11:19 www.finansgundem.com

Avrupa Bankaları ve varlık yönetim şirketleri 74 milyar euroluk emlak borcu ve batık kredisini satmaya çalışıyor

Avrupa Bankaları ve varlık yönetim şirketleri 74 milyar euroluk (80 milyar dolar) emlak borcu ve batık kredisini satmaya çalışıyor. Şimdiye kadarki en yüksek seviye olan bu rakam şirketlerin bilançolarını düzeltme çabasıyla gerçekleşti.

Borç satışlarının İngiliz bankalar ve İrlanda Ulusal Varlık Yönetim Kurumu öncülüğünde gerçekleşmesi bekleniyor. İtalya, Romanya ve Polonya bankalarının da diğer başarılı örneklerle birlikte bu yönde adım atabileceği belirtiliyor.

New York merkezli aracılık kuruluşu Cushman & Wakefield'in raporuna göre Avrupa'da varlık yönetim şirketlerine devredilen kredi tutarı 233 milyar Euro'yu bulmuş durumda. Bunun net satış değerinin ise 144 milyar Euro olduğu düşünülüyor.

Yılın ilk yarısında satışı gerçekleşen varlık tutarı ise geçen yıla göre yüzde 42 azalarak 23.5 milyar Euro'ya geriledi. Cushman & Wakefield Ortağı Frank Nickel'e göre bu düşüşe şirketlerin yılın ikinci yarısından gerçekleşmesi beklenen "mega anlaşmalar" için sıraya girmesi etkili oldu. Nickel, yatırımcıların yıl sonuna doğru önemli fırsatlar yakalayacağını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)