BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankadan paranız çekilmiş olabilir----

Bankadan paranız çekilmiş olabilir

Bankadan paranız çekilmiş olabilir
29 Haziran 2013 - 08:13 www.finansgundem.com

İzmir ve Muğla’da, e-fatura görünümlü ‘Tinba virüsü’ gönderdikleri kişilerin hesap bilgilerini elde ederek 1 milyon TL vurgun yapan şebeke çökertildi

Virüslü e-posta gönderdikleri kişilerin bilgilerini ele geçirdikten sonra, hesaplarındaki paraları başka hesaplara aktararak haksız kazanç elde eden 19 kişilik şebeke çökertildi. Star'ın haberine göre, özellikle İzmir ve Muğla çevresinde faaliyet gösteren çetenin, vurgun paralarıyla lüks yaşam sürdüğü ve büyük şirketleri kurban olarak seçtiği belirlendi.
Komisyoncuydu lider oldu
Sekiz kez aynı suçtan yakalanan çete lideri B.K’nin, ilk başlarda iflas edip paraya ihtiyacı olduğu için hesabı sanal vurguncular tarafından komisyon karşılığında kullanılan biri olduğu, sonra kendi çetesini kurduğu ileri sürüldü. B.K’nin, banka kredileri nedeniyle iflas ettiği ve bu nedenle bankalardan intikam için çetesi kurduğu da iddialar arasında yer aldı.
Hackerler Rusya’da
Siber operasyonda şüphelilerin bağlantı kurdukları Rusya’da bulunan hackerler aracılığıyla Tinba virüslü e-postalar gönderdikleri, genellikle işsiz olan kişilerin hesaplarını kullanarak komisyon verdikleri tespit edildi. Polis, vatandaşları, kaynağını bilmedikleri mailleri açmamaları konusunda uyardı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)