BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBankacılıkta yeni trend Bitcoin ödülleri----

Bankacılıkta yeni trend Bitcoin ödülleri

Bankacılıkta yeni trend Bitcoin ödülleri
13 Temmuz 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Bitcoin ödülleri bankacılık sektöründe en popüler yeni trendlerden bir tanesi haline geldi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tek bir Bitcoin’in fiyatı birkaç ay önceki fiyatının neredeyse yarısına inmiş olabilir. Ancak bu durum kripto paraların sonunun geldiği anlamına gelmiyor. Kripto paralarda her zaman yüksek volatilite görülüyor ve Bitcoin ilk ortaya çıktığı günden bu yana yukarı yönlü bir yol izledi. Birçok uzman Bitcoin’in kısa vadede 200 bin doları geçeceğini düşünüyor. Bu uzmanlar arasında girişim sermayedarı ve milyarder Bitcoin yatırımcısı Tim Draper da var.

Draper yakın zamanda CNBC’ye yaptığı açıklamada Bitcoin’in 2022 yılının sonu ya da 2023 yılının başlarında, yüksek volatiliteye rağmen 250 bin dolar seviyesine ulaşacağını söyledi. Bitcoin’e yatırım yapmaya henüz başlamış olanlar için bu oldukça iyi bir haber. Ancak para harcamadan da Bitcoin yatırımlarınızı artırmanız mümkün. Geçtiğimiz birkaç yılda, birçok banka ve finansal kurum Bitcoin mevduat hesapları ve hatta kredi kartları bile üretti.

Kredi ya da banka kartı kullanırken Bitcoin yatırımı yapmak isteyenler için değerlendirilebilecek birkaç seçenek var. İşte Bitcoin temalı finans ürünleri.

PayPal ve kripto

PayPal uzun süredir popüler bir ödeme metodu olsa da bu şirket inovasyona devam ediyor. 2021 yılının başında PayPal kullanıcıları kripto paralarda alım, satım yapabiliyor, hesaplarında kripto para bulundurabiliyor ve harcama yapabiliyor. Bu seçenek kişisel ve Premier PayPal hesapları için erişime açık ancak şirket hesapları hizmete erişemiyor. PayPal aynı zamanda kullanıcıların kripto paralar hakkında bilgi edinmesi ve kripto para fiyatlarını takip edebilmesi için PayPal uygulamasında kaynaklar sunuyor.

Bitcoin ödüllü kredi kartları

Kripto para temelli ya da kart puanı olarak kripto para veren birçok kredi kartı bulunuyor. Ancak bunların her biri farklı sistemlerle çalıştığı için, her biri hakkında kapsamlı bilgi edinmek gerekiyor.

Şimdilerde en popüler kripto kredi kartlarından bir tanesi BlockFi’nin Bitcoin ödüllü kredi kartı. Kart şimdilerde bekleme listesi aşamasında. Bu Visa kredi kartının yıllık ücreti ve uluslararası işlem ücreti bulunmuyor. Aynı zamanda her alışverişte %1,5 oranında Bitcoin ödülü kazandırıyor. Bir yıl içinde kartla yaptığı harcamalar 50 bin doları geçen herkes ise alışverişlerinden %2 Bitcoin ödülü kazanıyor.

Yeni kart sahipleri, kullanımlarının ilk üç ayında her alışverişlerinden %3,5 Bitcoin kazanıyor. SoFi’nin sunduğu kredi kartında ise yıllık ücret bulunmuyor ve kullanıcılar %2 oranında ödül kazanıyor.

Bu kartla kazanılan ödüller nakit olarak alınabiliyor olsa da aynı zamanda SoFi yatırım hesabında kripto mevduatı olarak tutulabiliyor. Bitcoin kazandıran diğer kredi kartları arasında Brex Card, Gemini Credit Card ve Unifimoney Visa Credit Card da. bulunuyor.

Bitcoin Banka kartları

Harcamalarda Bitcoin ve diğer kripto paraları kazandıran banka kartları da var. finansgundem.com'un derlemesine göre bunların en popülerleri ise crypto.com Visa Rewards Card. Bu ön ödemeli banka kartı sahip olduğunuz kartın seviyesine göre harcamalarınızda %1 ila %8 kazanç sağlamanıza imkan tanıyor. Yıllık ücreti bulunmayan kartın her seviyesi kullanıcılara her ay ATM’lerden ücretsiz para çekme imkanı da tanıyor.

Bitcoin banka hesapları

Müşterilerin mevduat hesaplarından Bitcoin kazanmasını sağlayan kripto birikim hesapları da bulunuyor. Bu hesapların kötü yanı ise geleneksel banka hesaplarının aksine ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından verilen güvencenin kapsamında bulunmaması. Yine de kripto birikim hesapları risk almak isteyenler için karlı bir seçenek olabilir. Örneğin BlockFi’nin sunduğu faizli kripto hesabı kullanıcıların kripto mevduatlarından %7,5 yıllık faiz getirisi sağlamasına imkan tanıyor.

Bu hesabın aynı zamanda hiçbir ücreti ve hesap alt limiti de bulunmuyor. Bütün kullanıcılar her ay faiz ödemesi alıyor. Bununla birlikte kullanıcıların mevduat hesaplarından yılda %9 Faiz kazanmasına imkan tanıyan Outlet Finance de seçeneklerden bir tanesi. Bu finansal kurum  kripto para satın alan kişilere kredi veriyor ve bunun sonucunda daha yüksek faiz getirisi sağlayabiliyor. Hesabınıza para yatırarak faizlerinizi dolar cinsinden de alabilirsiniz. Bu nedenle kripto para yatırımı yapmanıza gerek de kalmıyor.

Dev bankalara 1 milyar sterlinlik toplu dava

 

Perakendeciler için odak noktası ödemeler

 

Merkez Bankası'ndan piyasaya yeni banknotlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)