BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılıkta organize dolandırıcılık bitecek----

Bankacılıkta organize dolandırıcılık bitecek

Bankacılıkta organize dolandırıcılık bitecek
22 Nisan 2015 - 07:31 www.finansgundem.com

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Bankacılıkta organize dolandırıcığın biteceği sinyalini verdi

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Ulusal Sahtecilik Veritabanı'nın bankacılık sektöründe birden fazla kurumda gerçekleştirilen ya da teşebbüs edilen organize sahtecilik ve dolandırıcılık uygulamalarını ortaya çıkaracağını söyledi.

Akdeniz, veritabanının ağustos veya eylül döneminde hayata geçeceğini belirtti. Kasım Akdeniz, "Sistem içerdiği bilgileri birbirleriyle bağlantılayarak, birden fazla kurumda gerçekleştirilen ya da teşebbüs edilen organize sahtecilik ve dolandırıcılık uygulamalarını ortaya çıkarmaya yarayacak. Bu dolandırıcılığı yapanlar kapkaççı değil. Bunlar akıllı adamlar. Bankacılık sektöründen daha organize çalışıyorlar. Bizim bunlarla daha etkin bir şekilde savaşabilmemiz için onlardan daha akıllı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Akdeniz, gelinen noktada bankalara, reel sektöre ve bireylere 31 farklı ürün ve hizmet sunduklarını, yıl sonunda bu sayının 40 olacağını söyledi. Şu anda her 100 çekten 3.2'sinin ödenmediğini belirten Akdeniz, "Çek endeksi başka ülkede yok" dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)