BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sistemimiz çok sağlam----

Bankacılık sistemimiz çok sağlam

Bankacılık sistemimiz çok sağlam
16 Mayıs 2015 - 19:14 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankacılık sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu

Gaziantep Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "OECD ülkelerinde 4-5 ülke hariç zengin ile fakir arasındaki uçurum büyüyor. Oysa Türkiye'de çok şükür gelir dağılımı son 10 yıl içerisinde düzeldi" dedi.

Babacan, kamu maliyesi konusunda Türkiye'nin çok sağlam durduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Maliye bakanımız Türkiye'nin bütçesini çok sağlam hale getirdi. Geçen sene bütçemizin milli gelire oranla yüzde 1,3. Biz devraldığımızda yüzde 12 bütçe açığı vardı. Orta vadeli programda da 2017 için yüzde 0,3'lük bir bütçe açığı hedefi koyduk. Neredeyse denk bütçeye gidiyor demek. Borcumuzun milli gelire oranı sadece yüzde 33. Yunanistan'da yüzde 130 olan, AB ortalaması yüzde 100 civarında olan bir rakamdan söz ediyoruz. Türkiye'deki bankacılık sistemi de güçlü sermaye yapısıyla ve likidite pozisyonuyla bütün Avrupa'da en sağlam bankacılık sistemlerinden bir tanesi. Bu sağlam bankacılık sisteminin kredi verme fonksiyonunu ve reel sektörle olan ilişkilerini de çok daha sıhhatli bir şekilde düzenlememiz gerekiyor."

Babacan, bankacılık sektörünün sıkıntı yaşadığı bir ülkede reel sektörün rahat iş yapamayacağını, reel ve bankacılık sektörlerinin kader ortağı olduğuna değinerek, para politikası ayağının da önemini vurguladı ve öngörülebilirlik ve güvenin her şeyin başı olduğunu anlattı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saglam16 Mayıs 2015 20:59

    Sağlam tabii alınamaz Dediğiniz Ücretler farkli isimlerde alinmaya devam ediyor Allah korkusu kalkmamış sektörde