BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörünü şekillendiren trendler----

Bankacılık sektörünü şekillendiren trendler

Bankacılık sektörünü şekillendiren trendler
17 Haziran 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

Pandemi geleneksel bankaların yıllardır zorluk yaşadığı konuları daha da zor hale getirdi. En büyük zorluk ise tüketici bankacılığında kar elde ederken, iyi bir müşteri deneyimi sunabilmek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisiyle birlikte geleneksel bankaların zorlukları da arttı. Bankaların kendilerini karşı karşıya bulduğu en büyük zorluk ise kar ederken, mükemmel bir müşteri deneyimi sunmak. Açık bankacılık devrimiyle birlikte tüketici bankacılığı rekabetin oldukça yüksek olduğu bir sektör haline geldi.

Finextra’nın haberine göre, dijital hizmetlere yönelik talep ise her zaman olduğundan çok daha yüksek. Tüketiciler kolay kullanım olanağı sunan hizmetler ve mortgage başvurularında hızlı değerlendirme süreci talep ediyor. Bununla birlikte beklediği hizmeti bulamayan banka müşterileri diğer hizmet sağlayıcılara yöneliyor. Pandemi yavaş yavaş hız kaybederken, bu trendlerin hızlandığını göreceğiz.

Trend 1: Müşteri deneyimi odaklılık

Geleneksel bankalar halen müşteri deneyiminin öncelik olmadığını öne süren tüketici algısıyla mücadele ediyor. 

Yeni normalde başarılı olmak için bankaların mükemmel bir müşteri hizmeti sunmakla kalmayıp, müşteri deneyiminde devrim yaratmak için inovatif yöntemlere başvurması gerekecek. Banka müşterileri paralarını yönetmek için kolay yollar arıyor ve bunun için mobil uygulamalar talep ediyor.

Aynı zamanda kişiselleştirilmiş hizmetler ve kolay erişebildikleri bir banka istiyor. Bazı bankalar şimdiden otomasyon sistemlerine yöneldi ve müşteri ile çalışan deneyimlerini geliştirmek için yapay zeka kullanıyor. Otomasyon sistemleriyle müşteriler bankacılık işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirken, Banka çalışanları da müşteri hizmetlerine daha fazla odaklanabiliyor.

Trend 2: Bankacılık sektöründe artan rekabet

Bankalar artık oldukları yerde sayamaz. Yeni müşteriler çekmek ve var olan müşterilerini ellerinde tutabilmek için mücadele vermeleri gerekiyor. Açık bankacılığın yükselişi ve dijital bankaların giderek artış göstermesiyle birlikte teknoloji şirketlerinin de aralarında bulunduğu birçok banka rakibi ödeme alanına giriyor.

finansgundem.com'un derlemesine göre, geleneksel bankalar ise giderek artan bir rekabetle karşı karşıya. Apple, Amazon, Google, Venmo ve PayPal gibi şirketlerin sağladığı ödeme hizmetleri yalnızca kullanıcıların akıllı telefonlarında yer almakla kalmıyor, aynı zamanda tek tıkla ödeme imkanı tanıyor. Bu hizmetleri kullanan tüketiciler, kart bilgilerini girmek zorunda bile kalmıyor.

Trend 3: Dijital inovasyon için bankaların yetenek avı

Bankacılık sektörü için önemli olan yalnızca teknolojik inovasyon değil. Bankaların aynı zamanda yetenekli çalışanlara da ihtiyacı var. Bankaların müşterilerinden elde ettiği devasa miktarlarda veriyi işleyebilecek ve analiz edebilecek iyi eğitimli çalışan arayışı bankaların öncelikleri arasında.

Bu nedenle rekabet artarken, bankaların yetenek savaşı da sürecek. Pandemi beklentilerin aksine birçok sektörde çalışan verimliliğinin evden çalışma uygulamasıyla artabileceğini gösterdi. Yeni jenerasyon çalışanlar da işverenlerinden giderek daha fazla esneklik bekliyor. Banka çalışanları da bu konuda istisna değil. Çalışanlarını elde tutmak isteyen bankaların esnek çalışma modelleri benimsemesi gerekiyor.

Trend 4: Gelir artışı mücadelesi

Tüketici bankacılığı sektörü 2008 finansal krizinin ardından büyük bir çöküş yaşadı. Bankalar maliyet kısma sürecine girdi. Şimdi de bankaların daha çok müşteriye ihtiyacı olduğu kadar, mevcut müşterilerinden de daha fazla gelir sağlamaları gerekiyor. Bunu başarmanın yollarından bir tanesi ürünleri kişiselleştirmek ve bireysel müşterilerin hedeflerini anlamak ve bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olmak.

Dijital ödemeler şirketleri nasıl değiştirecek?

 

Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor

 

Credit Suisse’te kan kaybı devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)