BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe yüksek maaş tartışması----

Bankacılık sektöründe yüksek maaş tartışması

Bankacılık sektöründe yüksek maaş tartışması
15 Şubat 2022 - 17:17 www.finansgundem.com

İspanya'da, geçen yıl tarihinin en büyük işten çıkarmalarının yapıldığı bankacılık sektöründe şimdi de üst düzey yöneticilerin yüksek maaşları tartışma konusu.


Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (INE) verilerine göre ülkede bir banka çalışanının yıllık ortalama geliri 45 bin euro iken, üst düzey yöneticilerde bu ortalamanın 1 milyon 410 bin euroya kadar yükselmesi dikkati çekiyor.

Bankacılık sektöründe ortalamanın en az 30 kat daha fazlasını kazanan üst düzey yöneticilerin maaşları, ülkedeki işçi sendikaları ve zaman zaman hükümet üyeleri tarafından da eleştiriliyor.

BBVA bankasının bugün kamuoyuna yaptığı bilgilendirme bu tartışmaları bir kez daha gündeme getirirken, 2021 yılında BBVA Başkanı Carlos Torres'in 7,8 milyon euro, BBVA CEO'su Onur Genç'in ise 6,8 milyon euro gelir elde ettiği bildirildi.

Salgın öncesi 2019 yılına kıyaslandığında Torres'in yüzde 5, Genç'in ise yüzde 8 daha fazla kazandığı görüldü.

Üst düzey banka yöneticilerinin kazançları İspanya'da sık sık tartışılırken, 2020 yılına ait bilgilerde sabit maaş, ikramiye, emeklilik planına katkı, sigorta ve diğer yasal haklarla Santander Başkanı Ana Botin 6,8 milyon euro ile en yüksek geliri elde eden bankacı olarak ilk sırada yer alıyordu.

İşçi sendikaları temsilcileri, Banka ofislerinin kapatılıp, sektör çalışanlarının işten çıkarılmasını hatırlatarak, üst düzey banka yöneticilerinin yüksek maaşlarını her seferinde eleştirirken, Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nadia Calvino da zaman zaman buna destek veren açıklamalar yapmıştı.

Calvino, banka yöneticilerinin yüksek maaş ve ikramiyeleri için geçen aylarda "kabul edilemez" değerlendirmesinde bulunmuştu.

2021'de 15 binden fazla kişi işten çıkarıldı

KOVID-19 salgını, iklim değişikliği ve enerji sorunlarının yarattığı küresel ekonomik kriz ile yeniden yapılanma gerekçeleriyle zor bir yılı geride bırakan İspanyol bankacılık sektöründe 2021'de 15 binden fazla kişinin işine son verildi.

İspanyol basınında yer alan istatistiklere göre ülkenin önde gelen bankalarından Caixabank+Bankia birleşimi 6 bin 452, Santander 3 bin 572, BBVA 2 bin 935, Unicaja+Liberbank birleşimi 1.513 ve Sabadell 1.380 banka çalışanını 2021 yılında işten çıkarmıştı.

İngiltere'de maaşlara rekor zam

 

Alman Cumhurbaşkanı ne kadar maaş alıyor?

 

Yıl sonunda yükselecek: Maaşlarda 638'lik avantaj!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)